TV K3

android aplikacija

instaliraj

Donosimo smartphone igrice popularne za vrijeme karantina

Donosimo smartphone igrice popularne za vrijeme karantina
Zahvaljujući društvenim mrežama i igricama imamo mogućnost da ipak ostanemo u kontaktu sa svijetom za vrijeme izolacije.

Čak i Svjetska zdravstvena organizacija apeluje na ljude da ostanu kod kuće i igraju igrice. Zbog svega donosimo vam najbolje igrice i aplikacije koje će vam pomoći da se zabavite u kući.

Houseparty nije doživio preveliki uspjeh 2016. godine kada je pušten, ali mjere izolacije su ovu aplikaciju dovele do kulturnog fenomena. Ova aplikacija nudi mogućnost druženja i zabave sa prijateljima, svako od svoje kuće. Pored video poziva postoji mogućnost igranja igrica koje podržava aplikacija za vrijeme razgovora. Tu su takođe virtuelne sobe koje korisnici mogu da posjećuju baš kao stvarni kućni dernek.

Facebook Gaming jedan je od ključnih razloga zbog čega je ova društvena mreža i dalje primamljiva ljudima. Oni nude mogućnost igranja sa prijateljima, ali i sa milioni korisnika širom svijeta. Ovdje svako može pronaći interesantnu igricu za sebe obzirom na veliki broj igrica i raznolikost.

Aplikacije koje nude mogućnost igranja klasičnih društvenih igrica poput Monopola dobra su zamjena u vrijeme pandemije. Način igranja je obično isti kao i i inače, ali adaptiran za tablete i telefone. Problem je što nisu baš sve uspješno realizovale ideju, a neke nemaju ni mogućnost pozivanja prijatelja online.

Words With Friends je igrica koja je postala planetarno popularna još 2009. godine, mnogo prije koronavirusa. U pitanju je popularni Scrabble dizajniran za telefone, odnosno online igranje. Osim što možete pozvati prijatelje u igru, pridružiti vam se mogu i nasumični korisnici.

Quiz up je najveća igrica ovog tipa, ova aplikacija nudi 1.200 tema i preko 600.000 pitanja iz raznih oblasti – od osnovnog informisanja to matematičkih problema. Aplikacija nudi mogućnost jedan na jedan izazova sa prijateljima ili drugim korisnicima.

Jackbox Games je najbolja opcija ukoliko želite napraviti zabavno veče. Ova aplikacija nudi niz igrica kao što su vješalice, igrice sa riječima i sl. Aplikacija je napravljena za online igranje i nudi preko 10.000 zadataka.

Naučite da pravite popularne video-igre

Novonastala kriza inspirisala je mnoge da se prekvalifikuju za dizajn video-igara, a ovu situaciju možete iskoristiti i vi da se posvetite učenju profitabilnog zanimanja.

Na ITAcademy mnogi su već realizovali svoje sjajne ideje i napravili neke od popularnih video-igara. Na smjeru Fontend JavaScript, pored naplativih znanja JavaScript programera, usvojićete i vještine za razvoj aplikacija, a uz kurseve među kojima je i Animation and Game Development osposobićete se za samostalno kreiranje i objavljivanje igre.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.