Ako je razlog prekida vaše veze bio jedan od ovih, možete se nadati pomirenju

May 15, 2020, 8:10 am
Morate shvatiti da veza može biti zahtjevna i izazovna. Ako se rastajete od partnera, učinite to iz pravih razloga, a za sve one koji su se već rastali, evo razloga zbog kojih nisu trebali prekinuti. prenosi, Timesofindia.indiatimes.com.

Shvatite da je za sve i svakome potrebno vrijeme. Ne morate stalno biti zajedno, sasvim je normalno i prirodno da imate vrijeme samo za sebe. U suprotnom veza vam može postati iscrpljujuća i monotona. Mnoge veze su se završile zato što jedan od partnera još uvijek razmišlja o bivšoj/bivšem. Iako u prošlosti niste imali prijatno iskustvo u ljubavi, to ne znači ne trebate više nikada voljeti.

Ljubav može biti “zastrašujuća”. Može toliko tražiti od vas, a opet ništa ne dati zauzvrat. Uvijek postoji strah da ćete ulaskom u vezu izgubiti previše. Ali ponekad, čak i kad znate da ste upoznali pravu osobu, koja vam je spremna pružiti svu sreću u životu, strah od predanosti i gubitka ostalih stvari sprečava vas da mu/joj pružite priliku.

Kad ste u vezi, vaš život se mijenja. Ako pregledavate slike svojih prijatelja na društvenim mrežama, dovodite u pitanje mnoge stvari. Ali, to ne bi trebao biti razlog raskida. Uvijek možete uzeti malo slobodnog vremena i “istražiti” ono što smatrate da vam nedostaje u životu.

Posao i ljubavne veze zapravo ne idu zajedno, pogotovo kad ste na vrhuncu karijere. No, prepustiti se samo partneru, može biti previše brza odluka. Uvijek postoji način održavanja ravnoteže između vašeg posla i ljubavnog života. Ako uspješno izgradite taj balans, ne samo da ćete postići svoje ciljeve, već ćete imati i nekoga s kime ćete ih slaviti.

Jedan od najjednostavnijih razloga za raskid je reći da niste zadovoljni. Koliko god to bilo lako za reći, jednako je teško pronaći razloge svoje nesreće i umjesto da raskidate, pokušajte s partnerom pronaći rješenje. Nemojte samo zanemariti sav trud koji je vaš partner uložio kako bi veza funkcionisala.

Svaki odnos prolazi kroz teške faze, ali to nikada ne bi trebao biti izgovor za prekid. Ako ste raskinuli s partnerom zbog sitnih rasprava i nesuglasica, onda je to sigurno bio u pitanju samo vaš ego.

Naravno, svaki odnos započinje lijepo, ali činjenica je da će se strast vremenom smanjivati i to je stvarnost koju svi moraju prihvatiti. S vremenom one nesavršenosti i mane počinju postajati vidljive, ali umjesto da ih koristite kao razlog za raskid, pokušajte to prihvatiti kao prirodni dio veze.

http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *