TV K3

android aplikacija

instaliraj

Dodik: Opozicija pokušava da uništi identitet Republike Srpske

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da je opozicija dio instruisane struje koja pokušava da udarom na Republiku Srpsku uništi njen identitet.

Dodik: Opozicija pokušava da uništi identitet Republike Srpske

Napominjući da je vlast u Republici Srpskoj brzo formirala Vladu, donijela različite dokumente, da redovno izvršava budžetske obaveze i servisira dugove, Dodik je naglasio da opozicija i razne nevladine organizacije pokušavaju preko socijalnih tenzija destabilizovati političke strukture Republike Srpske.

– Ako se to desi, zapamtite, Srpska se više nikada neće stabilizovati. Samo ćemo žaliti za Republikom Srpskom, kao što sada žalimo za Republikom Srpskom Krajinom – upozorio je lider SNSD-a.

On je za “Narodne novine” rekao da je skupštinska većina stabilna, te da se priče o navodnoj promjeni te većine plasiraju radi destabilizacije Republike Srpske.

Dodik je istakao da SDS najavama o novoj skupštinskoj većini spinuje i ponižava inteligenciju normalnih ljudi, navodeći da se vidi da se SDS politički gubi u predstavljanju svoje aktivnosti na nivou BiH i da je izdajnička i podanička stranka.

– Podrška Savezu za promjene svakim danom se smanjuje, s obzirom da predstavnici SDS-a, PDP-a i NDP-a u institucijama BiH provode politiku bošnjačkih političkih partija. Kada se zna da među poslanicima SDS-a ima onih koji ne podržavaju Bosićevu struju, kao i onih koji neće da budu u glasačkoj mašineriji sa “Domovinom”, jasno je koliki su njihovi kapaciteti – naglasio je Dodik.

Upitan da li je Mićo Mićić još jednom izmanipulisan od lidera SDS-a Mladena Bosića, Dodik je rekao da će i Mićić brzo shvatiti da je to put da ga devalviraju do kraja, jer “ko se u javnosti pojavi kao neka vrsta kandidata za mandatara, a to se ne desi, postaje gubitnik”.

Govoreći o predsjedniku Stranke Napredna Srpska Adamu Šukalu, Dodik je rekao da je njegovo prirodno mjesto u SDS-u, te da nikada nije računao da Šukala mogu imati trajno.

– Oslobođeni smo jednog balasta koji se nepotrebno pojavio na listi naše koalicije i samo napravio komešanje, koje je na sreću kratko trajalo – ocijenio je Dodik.

Lider SNSD-a ponovio je da potpredsjednik stranke Igor Radojičić može da djeluje u dva smjera – da se vrati u stanje u kojem je bio prije nekoliko mjeseci, kada je bez ikakvih primjedbi i iluzija bio na strani onoga što je politika SNSD-a, ili da se raziđe sa strankom.

On je ocijenio da je “trakavica” sa Radojičićem situacija koja će ubrzo da bude prevaziđena, podsjetivši da mu je ponuđeno mjesto potpredsjednika SNSD-a za kadrovska pitanja, na šta su se najviše i odnosile Radojičićeve primjedbe.

Plaćanje odbrane osumnjičenim teroristima ozbiljna stvar

Dodik smatra da je najava lidera SDA Bakira Izetbegovića da će ova stranka platiti odbranu osumnjičenih za terorizam u Republici Srpskoj vrlo ozbiljna stvar i poruka svima. On je ocijenio da je strašno to što u jednom dijelu BiH legalna vlast plaća odbranu osumnjičenih terorista.

– To je strašno. Pa čak i da se ništa ne desi to je ozbiljna poruka svima nama – rekao je Dodik, za “Nezavisne novine”.

On je izjavio da pod velikom galamom Vukote Govedarice, Adama Šukala, Nikole Dronjka i drugih vedeta političke scene na opozicionoj strani to sada izgleda kao nevidljiva priča, ali je to vrlo ozbiljna stvar.

– Da je SNSD vlast u BiH, našli bismo priliku da se o tome raspravlja i da se to raščisti. Opozicija iz Republike Srpske, koja je pozicija u Sarajevu, očigledno nije gadljiva ni na šta i sve im odgovara – zaključio je Dodik.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.