TV K3

android aplikacija

instaliraj

Cvijanović: Da li ministar Šarović sugeriše da se ignorišu stavovi Srpske?

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da Savjet ministara BiH ima obavezu da se prethodno konsultuje sa Vladom Republike Srpske u vezi sa konstituisanjem Tima za izradu dokumenata mehanizma koordinacije u BiH, broja učesnika, principa rada i drugih važnih stvari.

Cvijanović: Da li ministar Šarović sugeriše da se ignorišu stavovi Srpske?

Komentarišući izjavu zamjenika predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Mirka Šarovića da “ne može da vjeruje da je premijerka Srpske toliko neobaviještena”, Cvijanovićeva je rekla da ni ona ne može da vjeruje da je ministar Šarović tako neobaviješten.

– Za njegovu informaciju, Savjet ministara prvo treba da se odredi o već postojećem mehanizmu koordinacije. Ako Savjet ministara odbije već postojeći, dogovoreni mehanizam koordinacije, tek onda može da pokrene proceduru za imenovanje novog tima za izradu novog dokumenta – pojasnila je Cvijanovićeva.

Ona je podsjetila Šarovića da su podršku tom, već postojećem prijedlogu, dale i Vlada Republike Srpske i Narodna skupština Republike Srpske.

– S toga, pitam ministra Šarovića da li možda sugeriše da se ignorišu stavovi institucija Republike Srpske? – rekla je Cvijanovićeva.

Da bi se izrađivao neki novi prijedlog mehanizma koordinacije, rekla je Cvijanovićeva, potrebno je da Savjet ministara prvo odbije već izrađeni prijedlog koji je rezultat zajedničkog rada svih nivoa vlasti, i koji se već nalazi u Savjetu ministara.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.