TV K3

android aplikacija

instaliraj

Kijev: Eksplodirale cisterne, poginula četiri vatrogasca ( VIDEO)

Najmanje četiri osobe poginule su u požaru na stovarištu goriva u blizini ukrajinske prestonice Kijeva, javila je ukrajinska novinska agencija UNN.

Kijev: Eksplodirale cisterne, poginula četiri vatrogasca ( VIDEO)

Kako je navedeno, svi stradali su vatrogasci. Raša tudej javlja da je ogroman požar izazvao eksplozije cisterni sa naftom. Požar je van kontrole nakon što je zahvatio 17 cisterni.

Strahuje se da će požar zahvatiti cisterne sa gasom.

“U trenutku eksplozije na licu mjesta bilo je 180 spasilaca. Nije poznato koliko ljudi je preživjelo, a kola hitne pomoći ne mogu da stignu da prevezu sve kojima je potrebna pomoć”, javio je televizijski kanal “1+1”.

Isti izvor navodi da gasovod prolazi iza cisterni sa naftom i da postoji opasnost od eksplozije gasovoda.

Požar na postrojenju BRSM-Nafta, oko 20 kilometara jugozapadno od Kijeva, izbio je sinoć. Pet vatrogasaca prebačeno je u bolnicu sa ozbiljnim opekotinama.

U gašenju požara koji je izbio nakon niza eksplozija, učestvovale su 62 jedinice vatrogasaca, a voda i oprema dopremani su u tri voza.

Kijev odbacio mogućnost terorističkog napada

Iz kabineta ukrajinskog predsjednika odbačena je mogućnost da je veliki požar na stovarištu goriva kod Kijeva rezultat terorističkog napada.

– Policija bi trebalo da objavi razloge ove katastrofe u narednih nekoliko sati. Za sada, na osnovu dosadašnje istrage, nije potvrđena verzija o terorističkom napadu – navedeno je u saopštenju.

RTRS

Komentarišite

Your email address will not be published.