Ana ispustila ogromnu prednost, Lisicki trijumfovala posle velike borbe

March 30, 2015, 7:31 am

Burno je tekao ovaj meč, pun uspona i padova sa obe strane mreže, a to je i najavio sam početak. Srpska teniserka, šesta na svetskoj rang listi, prva je stekla brejk prednosti, no tih 2:1 u njenu korist bilo je poslednje vođstvo Ivanovićeve u toj deonici.

Nemica, 21. na svetu, odmah je uzvratila istom merom, potom brejkom povela sa 5:3 i – borba se baš tada rasplamsala. Ne dozvolivši suparnici da u sopstvenom servi-gemu dođe ni do jedne set-lopte, Ana je brejkom najpre smanjila zaostatak, potom je izjednačila i na 5:5 došla u priliku da “oduzme servis” Nemici. Ipak, nije došlo do njenog osvajanja tri gema u nizu, pa je nedugo zatim na red došao taj-brejk, u kome je Lisicki najpre povela sa 3:0, a potom, kada je njena rivalka prišla na 5:4, osvojila dva sledeća poena – na servise Ivanovićeve.

Ana je zatim dugo delovala kao željnija trijumfa, uspela je da osvoji prva dva, a četiri od uvodnih pet gemova u drugom setu, no od tog vođsva, 4:1, do kraja meča – Ivanovićeva je usled velikog pada (a nekoliko briljatnih poteza suparnice) osvojila samo gem.

Lisicki je serijom od 6:1 stigla do trijumfa, time i plasmana u osminu finala, u kome će igrati protiv Sare Erani, Italijanke koja je sa 4:6, 6:4, 6:1 pobedila Garbinu Muguruzu iz Španije.

 

(blic)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *