TV K3

android aplikacija

instaliraj

11 rečenica koje srećni parovi često izgovaraju

11 rečenica koje srećni parovi često izgovaraju

Nekoliko bračnih savjetnika je, pričajući za Huffington Post, došlo do zaključka da je podrška partneru jedna od glavnih osnova dobre veze, a da je razgovor i izražavanje osjećanja možda i najbitniji faktor sreće u braku.

Oni najjači parovi razumiju ulogu verbalne komunikacije, i kako redovna razmjena riječi ohrabrenja, podržavanja i osnaživanja može da učvrsti vezu. Kelsi Boresen je za Huff Post razgovarala sa nekoliko bračnih terapeuta koji su sa njom podijelili – šta to srećni parovi često govore jedno drugom, izuzev “volim te”, i šta njihovu vezu čini snažnom i stabilnom. Ovo su njihovi savjeti.

1. Tu sam za tebe

Parovi koji konstantno podsjećaju jedno drugo da su sigurni često mnogo lakše prelaze tepke periode i izazove. Bilo da je u pitanju mentalno zdravlje, problematičan prijatelj ili problem na poslu, svijest da uvijek imate beskonačnu podršku partnera nema cijenu.

2. Mogu li da ti pomognem u nečemu?

Najsrećnije parove čine nezavisne osobe, ali ne zaboravite da su oni ujedno i dobri timski igrali. Ako ikada osjetite da je vaš partner iscrpljen, ponudite se da mu pomognete da što lakše prevaziđe probleme.

3. Izgledaš sjajno!

Možda zvuči kao kliše da iznova i iznova govorite nekome da je privlačan, ali to je greška. To ne znači da po čitav dan zasipate jedno drugo komplimentima, ali mali gest u kome ćete pratneru skrenuti pažnju da mu dobro stoji neki komad odjeće – ne može da škodi.

4. Vjerujem u tebe

Kada se javi sumnja i samopouzdanje počne da se klima, imati nekoga pored sebe ko će vas ponovo vratiti na put je bogatstvo. Nije važno da li ste unaprijeđeni ili ne možete da obavite sve obaveze na vrijeme koje se od vas traže, kada čujete riječi podrške od voljene osobe shvatićete da ste sposobni za mnoge stvari.

5. Hvala ti

Sreća uspješnih veza često se izražava kroz zahvalnost. Takvi parovi ne čekaju Dan zaljubljenih ili rođendan da se zahvale za sve ono što druga strana čini. Naprotiv, imaju naviku da govore “hvala” u svakodnevnim trenucima, tokom cijele godine.

6. Izvini / Žao mi je

Suočavanje sa greškama i priznanje da ste pogriješili zahtijeva gutanje vašeg ponosa, što nije uvijek lako uraditi. Ali sposobnost da se iskreno izvinite vašem partneru može da napraviti razliku između malog neslaganja i dugogodišnjeg sukoba u vezi.

7. Da!

Ne možete uvijek da kažete “da” vašem partneru – zdravo “ne” je važna i divna stvar. Srećni parovi usvajaju “da” način razmišljanja kad god je to moguće. Očigledno, ne želite tek tako da izgovorite “da” težim stvarima u životu – kao što je odlučivanje da li imati djecu – samo da biste bili zadovoljni. Ali nema štete u prepuštanju osobi kada se radi o manjim stvarima: koji bend slušati na koncertu, koji film gledati, u kom restoranu ručati, gdje na odmor itd.

8. Volio bih kada bi…

Ne očekujte da partner čita vaše misli, bez obzira koliko dugo ste bliski i zajedno. Parovi u zdravim odnosima su otvorenog uma i bez ustručavanja traže od svog partnera ono što žele, i što im je potrebno.

9. Osjećam…

Prepoznavanje vlastitih osjećanja i njihovo deljenje sa partnerom može da vam pomocgne u procesuiranju onoga kroz šta prolazite i da vas približi. Možda je lakše izraziti pozitivne emocije kao radost, ali je važno otvoriti negativne, kao što su frustracija, tuga i sramota.10. U pravu si

Bračni savjetnici tvrde da potvrđivanje razmišljanja vašeg partnera djeluje kao “ljubavni ljepak”. Srećni parovi se fokusiraju na pozitivne strane svojih partnera, umjesto da se bave njihovim nedostacima.

11. Radim na sebi

Parovi koji imaju istinsku želju da napreduju često na duži rok postaju najbolji partneri. Zašto? Zato što su voljni da rade na iskrenoj samorefleksiji i ulažu naporan trud da bi se zaista promijenili.

Izvor: Huffington Post

Komentarišite

Your email address will not be published.