U Tesliću završen četvrti ciklus škole ćiriličke kaligrafije (VIDEO)

May 25, 2023, 6:28 pm

U organizaciji Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“, u Tesliću je uspješno završen četvrti ciklus škole ćiriličke kaligrafije. Tim povodom upriličena je izložba radova nastalih tokom trajanja škole, a polaznicima su uručene diplome i prigodna priznanja.

Izložbom radova te podjelom diploma , u Tesliću je obilježen završteak četvtrog ciklusa škole ćiriličke kaligrafije. Učenju vještine lijepog ispisivanja slova i u ovom ciklusu odazvali su se brojni polaznici.

Tokom šestomjesečne obuke , vještinu kaligrafskog ispisivanja slova, polaznici su učili od Jovanke Šorgić, koja se kaligrafijom bavi više od dvije decenije.

Školu ćiriličke kaligrafije realizuje Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „ Prosvjeta“ , iz koga poručuju da škola ima veliki značaj kako za „Prosvjetu“ kao društvo tako i za polaznike koji stiču različite vještine i znanja.

Simbolično, izložba kojom se označava kraj jednog ciklusa obuke upriličena je na praznik sv. Ćirila i Metodija, utemeljivača slovenske pismenoosti, a ovm prilikom dodjeljene su i nagrade po osnovu konkursa za naljepši ćrilički rukopis.

(TV K3)

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *