Premjer osudio napade na sportiste u Mostaru

May 25, 2023, 6:25 pm

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković najoštrije je osudio napad grupe huligana na sportiste iz Bijeljine, koji su boravili u Mostaru na sportskom događaju, od kojih su dvojica zadobila teže tjelesne povrede.

„Eevidentno je da sportski događaji u Hercegovačko-neretvanskom kantonu za učesnike srpske nacionalnosti po šablonu prerastaju u fizičke napade, i  surovo ugrožavanje života.

Ovaj napad  predstavlja slanje koninuirane poruke da srpski sportisti i ćirilica u ovom gradu nisu poželjni. Nedopustivo je da ćirilično pismo ponovo predstavlja motiv za ovakve organizovane napade.

Poražavajućom se može smatrati činjenica da se posljednji napad sa istim  motivom desio prije dvadesetak dana,  ovakvi podaci zaista zabrinjavaju i postavljaju pitanje šta je sljedeće. Umjesto sportskog ispraćaja, i poruka mira i tolerancije naše sportiste ispraća policija.

Pozivam sve relevane predstavnike policijskih organa i političkih institucija da učine sve kako bi ovakvi napadi prestali, i konačno doživjeli javnu osudu koja je i više nego potrebana“, navodi se reakciji predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *