Šarović: Promijenićemo prioritete u Republici Srpskoj (FOTO)

September 22, 2022, 6:04 pm

Kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH, Mirko Šarović, izjavio je na predizbornom skupu u Derventi da će sprovoditi politiku bez sukoba, što je jedini način da se gradi ekonomski prosperitetno društvo.

„Mi želimo da okončamo agoniju u kojoj se trenutno nalazi Republika Srpska. Okončaćemo politiku svađanja sa svima u BiH i regionu, sa ključnim zemljama EU, jer to remeti naše planove da se razvijamo, gradimo bolju društvo i bolje šanse za omladinu. Moja politika je sasvim drugačija, tu nema nikakve dileme. Znači ne kriza, ne izolacija, ne sukobi, samo razvoj, ekonomija, infrastruktura, i to je ono što treba svakom našem kraju. A kada smo ekonomski jaki, onda nam niko ništa ne može“ poručio je Šarović.

On je dodao da je pozicija gradonačelnika Dervente praktično oteta SDS prije dvije godine, ali to ne znači da će odustati od toga da i na lokalnim nivou predvode opštinu i bore se za njen napredak.

„Naš prioritet za ovu regiju biće brza cesta Brod – Derventa – Doboj. Možda su ranije neki ovo obećanje dali i iznevjerili nekoliko puta, a mi kažemo sada, da, moguće je, to će biti naš prioritet i mi ćemo to ispuniti. Derventa će osjetiti benefite već u prvoj godini mandata nove vlade koju će predvoditi SDS. To će biti godina borbe za normalan život, za promjenu prioriteta, za otvaranje Republike Srpske“ dodao je Šarović.

Pero Đurić, nosilac liste SDS za Narodnu skupštinu iz izborne jedinice 4 izjavio je da će se u sledećem periodu boriti za vraćanje dostojanstva institucija Republike Srpske.

„Borićemo se na prvom mjestu da Narodna skupština liči na Narodnu skupštinu, da u njoj izglasamo zakone koji se tiču boraca, porodica poginulih boraca i invalida, da borci dobiju dostojanstven borački dodatak. Borićemo se za poljoprivrednike, za majke i višečlane porodice i za sve one kojima je potrebna ravnopravnost.

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *