Republika Srpska ugostiće najbolje džudiste Evrope iz 25 zemalja

May 19, 2023, 1:23 pm

Nakon blistavo organizovanog Evropskog juniorskog kupa u Laktašima prošle godine, Džudo savez BiH za vikend ide korak dalje.

UIstočnom Sarajevu, 20. i 21. maja biće održan seniorski Evropski kup 2023.

U dvorani “Peki” na Palama snagu će odmjeriti najbolji džudisti Evrope, njih 345 iz 25 zemalja. Domaćin najviše očekuje od Vasilija Vujičića, koji nastupa u kategoriji +100 kg, Božidara Vučurevića (-90kg) i Anđele Samardžić (-57kg).

– Evropski seniorski kup je najveće dosad organizovano takmičenje u džudou na teritoriji Republike Srpske i jedno od najvećih ikada u Bosni i Hercegovini. Gledajući ovu kalendarsku godinu i značaj takmičenja, spektakl u Istočnom Sarajevu je među dva najveća sportska takmičenja u Republici Srpskoj u 2023. Prezadovoljni smo organizacijom i odzivom takmičara, a u subotu i nedjelju vrhunac bi bile medalje naših takmičara, i to one najsjajnije – optimista je Ognjen Pavlović, predsjednik Džudo saveza Bosne i Hercegovine.

Ognjen je sa svojim timom najviše doprinio u organizaciji prošlogodišnjeg juniorskog i ovogodišnjeg seniorskog Evropskog kupa iako je tek prije tri dana zvanično izabran za prvog čovjeka.

– Ono što bih posebno istakao kao prioritet u budućem radu jeste da će novo rukovodstvo, prvenstveno, jačati klubove, kao osnovne sportske jedinice i raditi na masovnosti i kvalitetu kroz edukativne trening-kampove. Kroz sve te aktivnosti trudićemo se da podignemo vidljivost saveza i našeg sporta na jedan viši nivo, pa da se na budućim takmičenjima ovako visokog ranga ne nadamo, već da računamo na medalje naših takmičara – zaključio je Pavlović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *