Posjeta učenika iz Sremske Mitrovice Ekonomskoj školi u Doboju (FOTO/VIDEO)

September 19, 2023, 1:34 pm

Nastavlja se saradnja dvije Ekonomske škole – dobojske i one iz Sremske Mitrovice. Još jednom Ekonomska škola Doboj ugostila je učenike iz istoimene škole iz Sremske Mitrovice. Učenici su se družili na časovima i zajedno učestvovali na radionicama, te tako razmjenjivali iskustva.

Nikolina Milošević učenica je četvrtog razreda Ekonomske škole u Sremskoj Mitrovici. Ovo je za nju druga posjeta vršnjacima iz Doboja. Kaže da je učestvujući na radionicama, časovima i družeći se sa učenicima iz Doboja, koji pohađaju istu školu razmijenila iskustva i mišljenja o predmetima koji im zadaju malo više muke u učenju.

U pratnji profesora u Doboj je stiglo šest učenika iz Sremske Mitrovice, koji su bili smješteni kod drugara iz dobojske Ekonomske škole.

Dobojska Ekonomska škola je kao primjer dobre prakse predstavila svoj smjer poslovni-informatički tehničar, koji u Srbiji još nije prepoznat na nivou srednjoškolskog obrazovanja. Sa druge strane Ekonomska škola iz Sremske Mitrovice je uključena u projekte “Erazmus”, a za učešće je zaineresovana iz istoimena škola iz Doboja.

Saradnja ove dvije škole počela je u septembru 2021. godine. Bazirana je na sporazumima ministarstava prosvjete Republike Srpske i Srbije.

(TV K3)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *