Dvojica Kotorvarošana krenuli pješke do manastira Ostrog

September 22, 2022, 3:20 pm

Dragan Trivunović iz Kotor Varoša i Bojan Petrušić iz Maslovara krenuli su danas, nakon blagoslova u Hramu Rođenja Presvete Bogorodice, na hodočašće dugo 400 kilometara do manastira Ostrog kako bi se poklonili moštima Svetog Vasilija Ostroškog.

Trivunović i Petrušić bi na Ostrog trebali da stignu 29. septembra.

Oni su na put do jednog od najpoznatijih manastira krenuli iz dvorišta Hrama Rođenja Presvete Bogorodice i uz blagoslov kotorvaroškog protonamjesnika Damira Vrhovca. Prethodno su se poklonili moštima Svetog episkopa Platona banjalučkog.

“Ispunjeni duhom pravoslavlja na dalek i težak put prema manastiru Ostrog krenuli smo sa željom da dobijemo blagodat i osjećaj sreće i duhovnog zadovoljstva kada se budemo poklonili moštima Svetog Vasilija Ostroškog. Vjerujem da me očekuje jedinstven osjećaj i nadam se da ću se narednih godina opet odlučiti na ovako nešto”, istakao je Petrušić.

Dvojica hodočasnika zahvalila su načelniku opštine Kotor Varoš Zdenku Sakanu koji je danas organizovao prijem za njih.

Trivunović, kojem je ovo treće pješačenje na Ostrog, rekao je da je vjernik od malena, da posti svaki post i redovno se pričešćuje.

“Ovo hodočašće je za mene duhovni izazov i pješačićemo zajedno za zdravlje naših porodica, našeg sugrađanina Blažena Savanovića i Nevesinjca Marka Vujovića”, poručio je Trivunović.

Dvojica hodočasnika dnevno će u prosjeku prelaziti oko 50 kilometara, a uglavnom će spavati u šatoru.

Sakan je rekao da se nada da će ispuniti svoj cilj, a ujedno učiniti mnogo na promociji lokalne zajednice.

Izvor: Srna

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *