Vlada Srpske opredijeljena za ulaganje u željeznički sistem Srpske (VIDEO)

September 22, 2022, 3:21 pm

Vlada Republike Srpske opredijeljena je za ulaganje u željeznički sistem Srpske čime bi se doprinijelo povećanju privredne aktivnosti u lokalnim zajednicama kroz koje prolazi pruga, ali i ukupne konkurentnosti domaće privrede, istaknuto je na sastanku Šefa kancelarije kineske kompanije i resornog ministarstva povodom prezentacije dokumenta “Analiza stanja željezničkog sistema u Republici Srpskoj sa prijedlogom za njegovo unapređenje”.

Ulaganje u željeznički sistem Republike Srpske, čime bi se doprinijelo povećanju privredne aktivnosti u lokalnim zajednicama kroz koje prolazi pruga, ali i ukupne konkurentnosti domaće privrede, u mnogome bi olakšalo stanovništvu koji koriste ovaj prevoz.

Ispred kineske kompanije kažu da se unaprjeđenje ogleda u povećanju brzine kretanja vozova, dužine vozova, propusne moći pruga, bezbjednosti na prugama, smanjenju vremena putovanja vozova i potrošnje energije.

Resorni ministar je rekao da se ulaganjem u Željeznice ne može zanemariti ni segment povećanja bezbjednosti na prugama gdje se nerijetko dešavaju nesreće, što će biti obuhvaćeno i ovom analizom.

Dodao je da Srpska ima dobru saradnju sa kineskim partnerima koji su besplatno uradili analizu, te se nada da će zajedno naći najbolje modalitete za finansiranje i ulaganje u Željeznice Republike Srpske.

TV K3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *