Dodik: Ustavni sud nas vraća na vrijeme “kadija te tuži, kadija ti sudi”

September 22, 2022, 2:27 pm

Sarajevo pokušava da neustavno ovlada onim što ne pripada BiH nazivajući se državom koja nije država, izjavio je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, komentarišući odluku Ustavnog suda BiH kojom je osporio Zakon o nepokretnoj imovini Srpske.

Dodik je za ATV rekao da smo se vratili na vrijeme „kadija te tuži, kadija ti sudi“.

“Ustavni sud je nakaradni sud. Sve što sam ikada rekao najgore o tome sudu i sad bih ponovio. Radi se o grupi ljudi koji su politički motivisani da nanesu probleme i naprave neki novi sistem koji nije moguć. Imovina pripada entietetima po Dejtonskom sporazumu, u Ustavu piše da sve ono što nije izričito dato BiH ne pripada BiH. Na taj način BiH nikako nije mogla da ovlada bilo čim osim onim što entiteti daju. Međutim, oni hoće da promijene tu paradigmu, doveli su čovjeka koji nije izabran u Savjetu bezbjednosti, dovode strance u Ustavni sud, sa dva muslimana oni ovdje keriraju šta hoće“, izjavio je Dodik.

On je poručio da nećemo prestati da se borimo i nagalsio je da je imovina naša.

„Ustavni sud ne poštuje Ustav, kako da poštujete Ustavni sud koji ne poštuje Ustav“, pita Dodik.

Ustavni sud BiH je, odlučujući danas o zahtjevu šest delegata Doma naroda PS BiH, utvrdio da Republika Srpska nema ustavnu nadležnost za regulisanje pravne materije koja je predmet Zakona o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti Republike Srpske, jer je to, kako je navedeno iz ovog suda, nadležnost BiH.

ATV

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *