TV K3

android aplikacija

instaliraj

Dodik: Danas zahtjev za posebnu sjednicu Skupštine

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će danas uputiti zahtjev za sazivanje posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske da bi se u što kraćem roku izjasnila o novoj zajedničkoj izjavi Predsjedništva BiH o evropskom putu.

Dodik: Danas zahtjev za posebnu sjednicu Skupštine

Dodik je za RTRS rekao da će zatražiti da se Narodna skupština u vezi s ovim pitanjem izjasni u toku naredne sedmice, s obzirom na to da je zahtjev Brisela da o ovom pitanju političari u BiH zauzmu stav do četvrtka, 12. februara.

Predsjedništvo BiH potpisalo je 29. januara izjavu o evropskoj opredijeljenosti i neophodnim reformama BiH na putu ka EU, na inicijativu Velike Britanije i NJemačke.

Prvu verziju izjave o opredijeljenosti političkih lidera u BiH za preduzimanje neophodnih reformi u okviru procesa pristupanja BiH EU Predsjedništvo BiH utvrdilo je 31. decembra 2014. godine, ali su lideri SNSD-a, DNS-a i SP-a tražili da izjava mora da poštuje ustavni poredak u BiH, da se jasno naznači šta su čije nadležnosti i da ona ne može da bude bilo kakav osnov za prenošenje nadležnosti sa entiteta na BiH.

 

 

 

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.