Banjalučki socijalisti predstavili inicijativu za izgradnju rekreativnog centra “Jezero” u Bočcu

May 11, 2024, 2:54 pm

Banjalučka mjesna zajednica Bočac bogata je prirodnim resursima i ima uslove za izgradnju rekreativnog centra koji će privući domaće i strane turiste. Banjaluka je grad koji ima mnogo da ponudi mladima, sportistima, rekreativcima i turistima, a Bočac je sigurno jedan od najljepših ali i najzapostavljenijih područja na teritoriji našeg grada. Naša inicijativa za izgradnju rekreativnog centra “Jezero” u Bočcu predstavlja glas mještana Bočca, zaljubljenika u prirodu, struke, kao i svih onih koji podržavaju kreiranje kvalitetnih uslova za život u svim dijelovima Banjaluke.

“Samom svojom lokacijom i prirodnim ljepotama, kao i gostoljubivim i dobrim ljudima, Bočac predstavlja idealno mjesto za predah, a naš zadatak je da uklonimo prepreku koja se zove nedostatak osnovnih sadržaja, kako za mještane Bočca, tako i za posjetioce. Ova inicijativa je više nego opravdana i njena realizacija doprinijeće turističkom razvoju ove mjesne zajednice. U prethodnom periodu bila su minimalna ulaganja u ovaj dio grada. Zato je neophodno da se iskoriste veliko šumsko prostranstvo i rijeka Vrbas za razvoj turizma i privrede”, rekao je član Gradskog odbora SP Banjaluka i mještanin Bočca Mladen Talijan.

Uređena plaža, teren za odbojku, dječije igralište, kamp, izletište, teretana na otvorenom i svi drugi planirani sadržaji koji čine inicijativu imaju za cilj da Bočac pozicioniraju na turističkoj mapi našeg grada kao jedno od najljepših okupljališta mladih ljudi, porodica sa djecom, rekreativaca i turista.

“Plan je da centar ima bogat sportski sadržaj, igrališta za djecu, plažu i druge sadržaje koji će biti primamljivi posjetiocima. Banjalučki odbor Socijalističke partije želi da dobrim idejama doprinese unapređenju života svih građana Banjaluke, naročito u seoskim i prigradskim naseljima. Jako smo zadovoljni što imamo i podršku građana za realizaciju ove ideje”, rekao je potpredsjednik Socijalističke partije i član Gradskog odbora SP Banja Luka Davor Strika novinarima nakon predstavljanja inicijative za izgradnju rekreativnog centra u Bočcu.

Naša vizija je Bočac kao jedno od omiljenih mjesta Banjalučana za izlet i odmor u prirodi, ali i kao nezaobilazna stanica za turiste i sve one koji putuju kanjonom Vrbasa. Prvi i najznačajniji korak smo već napravili, jer su građani prepoznali našu viziju i dali podršku inicijativi za izgradnju rekreativnog centra “Jezero” u Bočcu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *