Otišao na žurku, pa pronađen u rijeci. Otac traži istinu o smrti sina

May 11, 2024, 2:53 pm

Više od pola godine prošlo je otkad je umro Kevin Kurtović (24) nakon što je pronađen u besvjesnom stanju u koritu rijeke u Trientu, u Švajcarskoj.

U ranim jutarnjim časovima 29. oktobra 2023. godine, mladić je pronađen bos i bez košulje djelimično potopljen u rijeci, nakon čega je ubrzo prebačen avionom u bolnicu. Smrt je proglašena nekoliko sati kasnije poslije velike borbe ljekara da ga održe u životu.

Njegov otac, Safet Kurtović, koji se iz Srbije prije više od 20 godina preselio u Švajcarsku, pokušava da odgonetne šta se kobnog dana dogodilo njegovom sinu koji je otišao na studentsku žurku.

– Kevin nije otišao na ovu zabavu da umre. Molim vas pomozite mi, jer danas mi je samo medijski pritisak šansa da saznam istinu o smrti sina – rekao je otac, prenosi Blick.

“Nisam dobio nikakve informacije o okolnostima njegove smrti!”

Doktori su nakon višesatnog pokušaja da Kevina održe u životu, saopštili njegovom ocu da su dali sve od sebe, ali da je, nažalost, mladić preminuo. Kako kaže, te riječi će mu zauvijek ostati urezane u glavi.

– Kada su mi doktori rekli da mi je sin preminuo, pao sam na koljena, to nikada neću zaboraviti, Boga sam molio da me uzme, zašto mog sina, što ne mene. Sljedećeg dana su nas pozvali da kažu da možemo da preuzmemo tijelo sina. To je sve. Nisam dobio nikakve informacije o okolnostima njegove smrti – priča Safet za švajcarski Blick.

Okolnosti pod kojima je preminuo mladić i danas su nejasne. Istraga je još u toku, ali Safet ne gubi nadu da će saznati šta se tog oktobra dogodilo na zabavi.

Pronađeni tragovi krvi

Kevin je posljednji put viđen između 23.30 i dva sata poslije ponoći, a u besvjesnom stanju je nađen oko 10 časova. Safet ima bezbroj pitanja, od toga da li je njegovog sina neko kolima udario, da li je ubijen, pa sve do toga da li studenti koji su bili na ovoj žurki nešto kriju?

Tragovi Kevinove krvi pronađeni su na stepeništu hostela, na haubi i krovu automobila parkiranog ispred pomenutog stepeništa. Policija je takođe pronašla i njegovu obuću, a telefon je bio potpuno smrskan.

– Pretražiću i nebo i zemlju dok ne pronađem odgovor, a drugovi mog sina ne žele da pričaju, plašeći se za sebe. Ali sve se nadam da će se nekome javiti griža savjesti i da će konačno progovoriti šta se dogodilo te večeri – rekao je Safet.

(agencije)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *