TV K3

android aplikacija

instaliraj

Žena pronašla napuštenu bebu na pragu crkve: “Pas me odveo do porte, dječak je ležao na podu i tiho jecao”

Žena pronašla napuštenu bebu na pragu crkve: “Pas me odveo do porte, dječak je ležao na podu i tiho jecao”

Zahvaljujući jednom običnom psu – mješancu, koji je jutros, vođen svojim čulima, pošto – poto htio u crkvenu portu, i u nju bukvalno uvukao svoju vlasnicu, pred vratima bogomolje u Čajetini pronađena je zdrava i živa tek rođena muška beba koju je neko ostavio. Novorođenče od tri kilograma je sada u bolnci u Užicu.

Nada Milošević, zamjenica direktora za nemedicinske poslove Specijalne bolnice “Čigota” sa Zlatibora u utorak oko 6.30, kao i svakog jutra, povela je svog psa u šetnju.

Na trotoaru kod crkve Svegog Arhangela Gavrila, sa psom kog je vodila na povocu, pokušala je da pređe ulicu i odvede ljubimca u obližnji park.

– U jednom trenutku pas se uznemirio i počeo da laje. Mislila sam da je osjetio mačku, ali zbog guste magle nisam mogla da vidim o čemu se radi. Međutim, nije želio preko ulice već me je vukao ka kapiji crkvene porte, toliko jako da sam krenula za njim. Čim sam stala na kapiju, shvatila sam zbog čega je bio uznemiren. Na mermernom pragu ispred bogomolje, zamotana u bijelu tkaninu, ležala je beba i tiho plakala – priča za “Blic” Nada Milošević.

Nije smjela, kaže, da priđe bebi zbog psa, već je pokucala na vrata parohojskog doma iz kog su izašli sveštenik Petar Lazić koji se spremao da krene u crkvu i njegova supruga.

– Toliko smo bili uspaničeni i pogubljeni da nismo mogli da se sjetimo brojeva telefona policije i hitne pomoći. Ja sam otrčala u Dom zdravlja, sveštenik u policijsku stanicu, a njegova žena je ostala kraj bebe. Čula sam da je sve dobro prošlo, ali mi u glavu ne ide da je neko mogao da ostavi dijete – kaže ova Čajetinka.

Za sada je nepoznato ko je rodio, a ko na prag crkve Svetog Arhangela Gavrila doneo dječačića, tek procjene neonatologa iz Opšte bolnice Užice su da je mališan došao na svijet tek nekoliko sati prije nego što je ostavljen, odnosno pronađen.

Policija radi na otkrivanju identiteta majke, a moguće je da istrazi pomogne i zapis sa kamere za video nadzor. Snimljeno je da se ispred šest sati zaustavio automobil pored crkve i nedugo zatim je nastavio put.

(srpskainfo)

Komentarišite

Your email address will not be published.