TV K3

android aplikacija

instaliraj

Završeno “Ljeto na Vrbasu”

Vaterpolo utakmicom, te trkama kajak i dajak čamcima u Banjaluci SINOĆ je završena 61. manifestacija "LJeto na Vrbasu".

Završeno “Ljeto na Vrbasu”

Samostalni stručni saradnik u Turističkoj organizaciji Banjaluka Zoran Sanković rekao je Srni da je program uspješno realizovan, uprkos lošem vremenu.

Vaterpolo utakmica, koja je održana u rijeci Vrbas ispod tvrđave Kastel između klubova “Borac fortuna” i “Veterana Incel” završena je pobjedom “Borca” 5:2.

U trci kajak čamaca prvo mjesto zauzeo je Dušan Mačkić, drugo Marija Mičić, a treće Olga Babić.

Trka dajak čamaca održana je u tri kategorije – prvo mjesto među juniorima zauzeo je Predrag Ružičić, među veteranima Zlatko Kivač, a među seniorima Andrej Zamolo.

“Trka seniora je dužine ukupno oko pet kilometara, koju su takmičari prošli za oko 30 minuta, što govori u kakvoj formi su seniori”, rekao Sanković i dodao da je nagradu za najljepši dajak čamac dobio Husein LJubović.

Manifestacija “LJeto na Vrbasu” počela je 13. jula, kada su održani tradicionalni skokovi “Vrbaska lasta” sa banjalučkog gradskog mosta, a takmičilo se oko 20 najboljih skakača iz Republike Srpske, BiH i regiona. Tog dana održano je, između ostalog, takmičenje u pripremanju kotlića, sportskom ribolovu, te zabavni program.

Ovo je jedna od najstarijih manifestacija u BiH, koju su prvi put 1953. godine organizovali članovi “Kluba akademičara Banjaluka”, a tada se zvala “Karneval na Vrbasu”.

Komentarišite

Your email address will not be published.