Zavirite u Muzej sladoleda

July 30, 2016, 7:04 am

Muzej sladoleda je dugogodišnja fantazija 24-godišnjeg osnivača Merilis Ban.

Tura po muzeju, koji obuhvata šest soba, počinje besplatnim sladoledom, a nastavlja se obilaskom prostorije ispunjenom jestivim balonima koji golicaju posjetioce dok se njihovi glasovi zbog helijuma transformišu, prenosi AP.

Najveća atrakcija je veliki bazen sa 11.000 funti raznobojnih jestivih ukrasa za kolače, a postavljeno uputstvo kaže: “Zamislite želju i zaronite na sopstveni rizik. Upozorenje: Može izazvati spontanu sreću”.

sl 1

Sreća je upravo bila na umu osnivačima muzeja Merilis Ban i Menišu Vori koji su sebi češto postavljali pitanje: Da li se zabavljamo?

Oni su pokrenuli projekat kako bi ispunili dječiji san Merilis Ban da pliva u bazenu sa dekorativnim mrvicama, ali su angažovali i više od 30 umjetnika kako bi izradili umjetnička djela inspirisana sladoledom.

sl 3

U muzeju se nalazi i čokoladna dvorana koja se nalazi iza satenske braon zavjese iza koje se čuje muzički remiks “Pure Imagination”, a unutra fontana sa čokoladom, čokolade, zrna kakaoa po podu, sve do velikog čokoladnog videa.

Obilazak se završava na igralištu gdje se nalazi ljuljaška u obliku sladoleda i sladoled sendvič ljuljaška za dvoje, a posjetioci mogu da otkriju koji ukus sladoleda njima najviše odgovara zahvaljujući specijalnoj aplikaciji.

Pored specijalnih sladoleda koje je osmislio stručnjak za hranu Irvin Adam, muzej će posjetiocima svake nedjelje ponuditi i neke od ukusa hladnih poslastica omiljenih gradskih prodavnica sladoleda kao što su “Black Tap” i “Oddfellows”.

Muzej će raditi samo do 31. avgusta, ulaz je slobodan od 11 do 15 časova, nakon čega ulaznica košta 18 dolara za jednu i 30 dolara za dvije osobe, a ko ne bude potpuno zadovoljan na kraju ture, može preći prekoputa i doživjeti potpuno drugačije iskustvo u Vitni muzeju američke umjetnosti.

RTRS

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *