Vučiniću zaplijenjena imovina u vrijednosti od tri miliona evra

December 6, 2019, 8:35 am

Žalba Mirka Vučinića na odluku da mu se zaplijeni imovina, tokom postupka koji se vodi protiv njega za utaju poreza, odbijena je, prenose italijanski mediji.

Na saslušanju u Revizionom sudu, Vučinićev advokat Antonio Savoja je zatražio da takva mjera bude ukinuta, ali je sudsko vijeće koje su činili Karlo Kacela, Ana Paola Kapano i Pia Verderosa odlučilo da postoje elementi u tužbi da se primjeni mjera zaplijene.

Vučinić se tereti da nije prijavio zaradu koju je ostvario igrajući za Al Džaziru iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, te da zbog toga nije platio porez u Italiji od 2014. zaključno sa 2017. godinom u iznosu od 5,8 miliona evra. On je 2014. trebalo da plati 1,4 miliona, 2015. i 2016. po 1,9 miliona, a 2017. još 542 hiljade evropskih novčanica.

Kako javljaju italijanski mediji, pod ključem su sada tri Vučinićeve nekretnine – mala vila na Bulevaru Aleksandra Velikog u Rimu, te dvije kuće u Lećeu.

Bivši as Rome i Јuventusa ne može da koristi ni motor harli dejvidson, kao ni automobile fiat 500 abart, dva poršea 911, rendž rover, fiat 600, ferari F12 i mercedes S-klase.

Blokirana su mu i određena novčana sredstva na računima. Prema procjenama medija, ukupna vrijednost konfiskovane imovine je oko tri miliona evra.

Vučinić je 2014. godine napustio Italiju, gdje je igrao za Leće, Romu i Јuventus, i potpisao ugovor sa Al Džazirom, u kojoj je zbog teške povrede koljena i završio karijeru.

RTRS

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *