TV K3

android aplikacija

instaliraj

Vučić: Ne miješam se u izbore u Srpskoj!

Vučić: Ne miješam se u izbore u Srpskoj!

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je, povodom izjave člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladena Ivanića da Srbija ne treba da se miješa u izbore u Republici Sroskoj,rekao da se lično do sada nije miješao i da ne zna na koga je Ivanić mislio.

“Što se tiče Ivanićeve izjave da Srbija ne treba da se miješa u izbore, lično se do sada nisam miješao ni na prošlim izborima, ni na pretprošlim u Republici Srpskoj i ne znam na koga je to Ivanić mislio”, rekao je Vučić novinarima u Beogradu, nakon obilaska Kliničko-bolničkog centra u Zemunu.

On je rekao da nije čuo “Ivanića da je to govorio onima koji su se miješali nekada ranije u izbore u Republici Srpskoj”.

“Ali, možda sam ja pogriješio, pa to nisam vidio. Volio bih da je takvu vrstu pridika držao nekim drugima koji se otvoreno miješaju u izbore u Republici Srpskoj”, dodao je Vučić.

Što se tiče izbora u BiH i da li će kao hrvatski i bošnjački član za Predsjedništvo BiH pobijediti Željko Komšić i Denis Bećirović, Vučić je rekao da prati kampanju, ali ne želi da komentariše ništa dok se izbori ne završe.

On je istakao da će Republika Srpska morati da opstane zato što je to volja srpskog naroda i zato što je to volja međunarodno-pravnog ugovora kakav je Dejtonski sporazum, kako je kazao, “a jedan od garanta njegovog sprovođenja je i Srbija”.

Mladen Ivanić pozvao je Srbiju da ne dijeli srpski narod na izborima u Republici Srpskoj.

“Mislim da rukovodstvu Srbije svi mi koji živimo sa ove strane Drine treba da budemo jednaki, te da ne smije biti podjele na one koji se više vole i one koji se manje vole”, rekao je Ivanić, koji je kandidat Saveza za pobjede za člana Predsjedništva BiH na oktobarskim izborima.

Ivanić je ovo rekao nakon što je Milorad Dodik, koji je takođe kandidat za člana u Predsjedništvu BiH iz Republike Srpske najavio posjetu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića 5. oktobra Istočnom Sarajevu, što je pred same izbore u BiH  koji če se održati 7. oktobra.  To je u ovdašnjoj javnosti shvaćeno kao direktna podrška Vučića Dodiku.

(BN/Srna)

Komentarišite

Your email address will not be published.