TV K3

android aplikacija

instaliraj

Vojsku Crne Gore pripremaju za izlazak na ulice?

Vojsku Crne Gore pripremaju za izlazak na ulice?
Dio pripadnika Vojske Crne Gore dobio je instrukcije od svojih starješina da bi u slučaju pogoršanja bezbjednosne situacije zbog protesta povodom spornog Zakona o slobodi vjeroispovijesti, mogao biti angažovan kao pomoć policiji u očuvanju javnog reda i mira, pišu Večernje novosti.

Kako navodi beogradski dnevnik, ovaj potez crnogorskog vojnog vrha izazvao je nezadovoljstvo pripadnika Vojske, koji u tome vide pokušaj da oružane snage stave u službu politike i okrenu ih protiv sopstvenog naroda.

Zebnju crnogorskih oficira i vojnika dodatno pojačavaju glasine o mogućem angažovanju prijateljskih susjednih zemalja, dodaju Novosti, koje pišu i da su Hrvatska i Slovenija ovaj poziv navodno odbile.

List dodaje i da, uprkos negiranju crnogorskih vlasti da bi u slučaju pogoršanja situacije mogle da se uključe specijalne snage iz Prištine, i dalje zbog toga među pripadnicima VCG lebdi zebnja.

Novosti navode i da je pripadnicima VCG zabranjeno da učestvuju na litijama u organizaciji Srpske pravoslavne crkve, koje je crnogorski režim proglasio političkim aktivnostima.

Vojnici su tako, navode Novosti, stavljeni u klinč i između zakona o vojsci i svojih porodica i prijatelja koji učestvuju na skupovima.

RTRS

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.