Voditelj Žarko Lazić priveden zbog sumnji o malverzacijama

November 25, 2021, 3:19 pm

Žarko Lazić (42) priveden je prekjuče zbog sumnji da je učestvovao u malverzacijama u vezi sa izgradnjom ilegalnih objekata na teritoriji opštine Palilula.

Lazić, inače voditelj emisije “Kuća od srca” i vlasnik produkcijske kuće, priveden je u policijskoj akciji sa još 12 opštinara i investitora. Pored njega, privedeni su i odgovorna osoba GO Palilula V. Ć., kao i građevinski inspektori M. L., Đ. R., G. P., B. C. i Z. P., kao i investitori.

Neki od njih, kao i Lazić, terete se za trgovinu uticajem, a drugi za zloupotrebu službenog položaja. Opština Palilula dala je plac Žarku Laziću da na njemu, u okviru emisije “Kuća od srca”, podigne kuću za socijalno ugoženu porodicu, ali je Lazić, umjesto da to učini, navodno uz amin bivšeg predsjednika opštine Palilula Aleksandra Jovičića, koji je uhapšen juna ove godine, izgradio kuću za sebe u beogradskom naselju Krnjača.

Tu je, kako se navodi, nikla Lazićeva vila u kojoj stanuje i danas. Kako se navodi u saopštenju MUP, krivična prijava će obuhvatiti i dvije bivše odgovorne osobe GO Palilula, koji se nalaze u pritvoru, dok se za trećim traga.

“Odgovorna u GO Palilula terete se da su od jula 2016. do novembra 2018. godine uzimala novac od investitora kako bi uticala na inspekijcke organe i tako im omogućili da nelegalno izgrade objekte na teritoriji te opštine”, stoji u saopštenju.

Žarko Lazić je, prema saznanjima, poslije saslušanja pušten na slobodu.

Nezavisne.com (Foto: Facebook)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *