Vlasnik Olimpijakosa preuzeo Notingem Forest

Vlasnik Olimpijakosa preuzeo Notingem Forest

Grčki biznismen Vangelis Marinakis dovršio je preuzimanje nekadašnjeg dvostrukog šampiona Evrope Notingem Foresta, što je potvrdila i Engleska fudbalska liga (EFL). Grčki milioner i brodovlasnik, koji je takođe vlasnik i Olimpijakosa, će na mjestu prvog čovjeka “Šumara” naslijediti Favaza Al Hasavija, biznismena iz Kuvajta, koji je klubom upravljao u posljednjih pet godina.

Prethodno je u januaru propala namjera jednog američkog konzorcijuma da preuzme Notingem Forest, što je iskoristio Marinakis, koji je sada vlasnik 100 procenata akcija engleskog drugoligaša.

Marinakis je kontroverzna ličnost u grčkom javnom životu, pošto se protiv njega vodilo, ili vodi, više sudskih postupaka, koji uključuju i optužbe za namještanje mečeva.

On je Olimpijakos kupio 2010. godine, i od tada je fudbalski klub iz Pireja osvojio sedam uzastopnih titula šampiona Grčke.

Poznat je i kao osoba “kratkog fitilja” i konfliktna ličnost, kao i neko ko vrlo lako otpušta trenere. Marinakis sada uspjeh iz Atine pokušava da iskopira i u Notingemu, što je i sam potvrdio.

“Ono što smo uspjeli u nacionalom i evropskom fudbalu sa Olimpijakosom uradićemo i u Notingem Forestu. Mi hoćemo da vratimo slavne dane u Forest, koji je jedan od najstarijih i klubova sa najponosnijom istorijom. Mi smo ljudi iz svijeta fudbala, i igru poznajemo do srži”, obećao je Marinakis.

Notingem Forest je 1979. i 1980. osvojio Kup evropskih šampiona, i od tada nije bilježio ni približno značajne uspjehe.

U Engleskoj se trenutno takmiči u Čempionšipu, gdje je ove sezone izborio 21. mjesto, sa istim brojem bodova kao i Blekburn, koji je za samo dva gola lošijim skorom ispao u treći rang takmičenja.

 

(sportklub.rs)

Komentarišite

Your email address will not be published.