TV K3

android aplikacija

instaliraj

Vlada FBiH Milijardu KM, subvencija onima koji ne otpuštaju radnikm

Vlada FBiH Milijardu KM, subvencija onima koji ne otpuštaju radnikm

U sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu održan je sastanak šefova klubova poslanika Predstavničkog doma Parlamenta FBiH sa premijerom Fadilom Novalićem.

Novalić je na sastanku predstavio plan ekonomskih mjera za suzbijanje posljedica uzrokovanih pandemijom korona virusa na privredu.

– Upravo sam održao sasatanak sa predstavnicama svih političkih stranaka koje participiraju u federalnom parlamentu, gdje sam im predstavio okvirni program stabilizacijskih mjera, rekao je Novalić u obraćanju nakon sastanka.

Dodao je da su poslanici dali određene peimjedbe i bili vrlo konstruktivni, te će ih razmotriti na sjednici Vlade u petak.

– Glavni prioritet Vlade je subvencioniranje doprinosa i poreza, za sve zaposlene u realnom sektoru na cijelom području Federacije Bosne i Hercegovine. Pravo na subvencije će imati  poslodavci koji nisu otpustilli radnike, rekao je Novalić i dodao:

– Mjere će obuhvatiti sve – od obrtnika do velikih preduzeća. Najavljujem formiranje dva fonda od milijardu maraka za pomoć privredi. Detaljnije ćemo vas informirati na nakon sjednice koja je zakazana u petak.

(Agencije)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.