TV K3

android aplikacija

instaliraj

Vilijam Hejg podnio ostavku

Vilijam Hejg podnio je ostavku na funkciju ministra spoljnih poslova, ali će zadržati položaj lidera donjeg doma Parlamenta, saopštila je Vlada Velike Britanije.Hejg će napustiti Parlament poslije opštih izbora 2015. godine, nakon poslaničkog staža od 26 godina.

Vilijam Hejg podnio ostavku

 

Izvori iz britanske vlade rekli su da će Hejga na položaju šefa diplomatije zamijeniti mnistar odbrane Filip Hemond, prenio je Bi-Bi-Si.

“Vilijam Hejg je bio jedan od lidera Konzervativaca u svojoj generaciji, vodio je stranku i služio u dva kabineta. Ne samo da je bio ministar spoljnih poslova prve klase, nego i blizak, pouzdan i mudar savjetnik, kao i dobar prijatelj“, saopštio je premijer Dejvid Kameron.

Poslije objave da vladu napušta i veteran Konzervativne stranke Ken Klark, laburisti su ocijenili da se dogodila “sječa umjerenjaka“.

Hejg je saopštio da će sa zadovoljstvom ubuduće obavljati funkciju lidera donjeg doma i pružati podršku kandidatima konzervativaca širom zemlje.

“Poslije opštih izbora vratiću se pisanju, a i dalje ću aktivno podržavati Konzervativnu stranku i zalagati se za međunarodne ciljeve u koje vjerujem“, rekao je Hejg.

Kameron je juče održao seriju sastanaka u svojoj kancelariji sa ministrima.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.