TV K3

android aplikacija

instaliraj

Vest Hem će imati najveći stadion u Londonu

Vest Hem će imati najveći stadion u Londonu

Vest Hem želi da proširi kapacitet London Stadiona za preko 2.000 mesta kako bi ga načinili najvećim u engleskoj prestonici.

Čelnici Vest Hema imaju u planu da svoj stadion sa 60.000 mesta proširi na 62.500 mesta, a eventualno i na maksimalnih 66.000, koliko je primao tokom Olimpijskih igara 2012.

Trenutno je najveći stadion Totenhema, čiji je kapacitet 62,062 mesta.

Već u ponedeljak su se gradski većnici sastali sa čelnicima Vest Hema kako bi pregovarali o ekspanziji nekadašnjeg Olimpijskog stadiona.

“Uvek je klub imao želju da proširi svoj stadion, a sada su i učinili taj potrebni iskorak kako bi Vest Hem imao 62.500 mesta i tako postao najveći u Londonu”, rečeno je iz kluba.

London Stadion može da ugosti oko 80.000 ljudi na koncertima, a relativno skoro je i bio domaćin bejzbol utakmice MLB lige, kada su igrali veliki rivali Njujork Jenkisi i Boston Red Soksi.

Najveći stadion u Londonu i celoj Britaniji je Vembli, sa 90.000 mesta, ali na njemu fudbalske mečeve igra samo reprezentacija Engleske, uz domaćinstvo finala kupova i baraža za plasman u viši ligaški rang.

Nakveći klupski stadion je Old Traford na kojem igra Mančester junajted. Njegov kapacitet je 75.700 mesta.

Komentarišite

Your email address will not be published.