Vanredna skupština Saveza logoraša RS 2. jula

June 24, 2022, 1:36 pm

Zbog opstrukcije i pokušaja da spriječi održavanje Vanredne skupštine Saveza logoraša Republike Srpske od strane Anđelka Nosovića, koga većina opštinskih organizacija ne priznaje za legitimnog predsjednika Saveza logoraša Republike Srpske, koristim priliku, da radi očuvanja jedinstva Saveza, pozovem sva registrovana opštinska udruženja koja su donijela odluku o pristupanju Savezu logoraša Republike Srpske da pošalju svoje delegate ( u skladu sa članom 19. Statuta Saveza logoraša Republike Srpske) na Vanrednu skupštinu Saveza logoraša Republike Srpske koju sam zakazao 02.07.2022. godine u Istočnom Sarajevu, sala Skupštine Grada Istočno Sarajevo, Ulica Stefana Nemanje br.14, u 12 sati, takođe napominjem da su svi dobili poziv putem redovne ili elektronske pošte.

U vezi sa navedenim naglašavam da je po Statutu obaveza da se jednom godišnje održi redovna Skupština Saveza Logoraša RS, što nije činjeno već 3 godine jer gospodin Nosović to nije dozvoljavao. Drugo, Statut Saveza logoraša Republike Srpske  (član 21. stav 3. i član 25. stav 2.) obavezuje Predsjednika Skupštine da kada nastanu vanredne okolnosti ( nastale su jer je Nosović Anđelko i njemu odani članovi Predsjedništva isključio 4 opštinska udruženja logoraša i njihove predsjednike Brod, Modriča, Laktaši i Sarajevsko-romanijska regija, a statut to ne poznaje, posebna okolnost je što je Nosović i to samozvano Predsjedništvo smijenilo Predsjednika Skupštine Saveza logoraša što je takođe ne statutarno jer Statut propisuje da predsjednika Skupštine može da smijeni samo organ koji ga je  izabrao što znači Skupština, a ona se nije zakazivala  3 godine to jeste od početka mandata samozvanog predsjednika Nosovića.

Treće, takođe iste odredbe Statuta su propisale da je obaveza predsjednika Skupštine Saveza logoraša RS da na zahtjev 3 opštinska udruženja obavezan zakazati vanrednu Skupštinu, a napominjem da sam dobio zahtjev od 8 opštinskih udruženja da zakažem vanrednu Skupštinu (Zahtjev sam dobio 26.04.2022. godine).

U vezi sa navedenim, a shvatajući svoju obavezu i odgovornost koja je propisana Statutom, da sam obavezan sazvati vavanrednu Skupštinu, odlučio sam da radi jedinstva u Savezu i poštovanja norme statuta sazovem Vanrednu skupštinu Saveza logoraša RS koja će se održati u vrijeme i na mjestu koje sam naveo.

Izvor: Saopštenje predsjednika Skupštine SLRS Slobodana Mrkajića

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.