Vakcinisan 21 medijski radnik u Doboju

May 28, 2021, 10:24 am

U dobojskoj Bolnici “Sveti apostol Luka” danas je počela imunizacija medijskih radnika protiv virusa korona kineskom vakcinom “sinofarm”.

Epidemiolog Instituta za javno javno zdravstvo regije Doboj Marin Kvaternik rekao je novinarima da je za vakcinaciju planiran 21 medijski radnik.

Prema njegovim riječima revakcinacija će biti organizovana za tri sedmice, a korisnici će o terminu biti blagovremeno obaviješteni.

“Ovaj put je na raspolaganju vakcina `sinofarm`. Vakcine dolaze sukcesivno, za dvadesetak dana u većem broju i različitih proizvođača”, rekao je Kvaternik i naveo da je uspostavljen kontinuitet snadbijevanja vakcinama.

Kvaternik je rekao da višemjesečna iskustva u svijetu i na ovim prostorima pokazuju da su vakcine sigurne.

Kada je riječ o vakcini “astra zeneka”, Kvaternik je rekao da je odziv za imunizaciju ovom vakcinom veoma velik kod starijih i mlađih sugrađana i da je veoma dobro što se o svim nedoumicama javno govori i pojašnjava.

“Svijest kod određenih ljudi je zaista visoka i njima je vrlo bitno da se vakcinišu. Sve vakcine su sigurne, a pokazalo se i djelotvorne”, rekao je Kvaternik.

On je naveo da je u nadležnosti dobojskog regionalnog Instituta osam lokalnih zajednica, te da je za ovo područje obezbijeđeno više od 12.000 doza za prvu vakcinu, kao i da se krenulo sa revakcinacijom.

SRNA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *