TV K3

android aplikacija

instaliraj

Uz nacistički pozdrav prijetio ocu pokojnog Davida Dragičevića da će ga ubiti snajperom

Uz nacistički pozdrav prijetio ocu pokojnog Davida Dragičevića da će ga ubiti snajperom

Policija je uhapsila Srđana Gajića (32) iz Laktaša, jer je prijetio da će snajperom ubiti Davora Dragičevića, oca tragično nastradalog Davida Dragičevića.

Izvor Srpskainfo iz istrage objasnio je da je osumnjičeni ostavio komentar ispod teksta na jednom portalu koji je prenosio detalje sa velikog skupa “Pravda za Davida” održanog 7. jula ove godine u Banjaluci.

– Ispod teksta bilo je više komentara, ali je jedan bio posebno zabrinjavajući. Glasio je: “Ma to je trebalo sve pobiti onako na skupu, a Davora Dragičevića ću ja ubiti lično iz snajpera, dosadio je i Bogu i narodu”- naveo je izvor iz istrage.

Svoj komentar Gajić je zaključio nacističkim pozdravom “Sieg heil”.

Čitav slučaj vjerovatno bi prošao nezapažen da ga Policijskoj upravi Banjaluka nije lično prijavio Dragičević, što potvrđuju i u policiji.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

– Policijski službenici PU Banjaluka 9. jula ove godine identifikovali su, lišili slobode i ispitali osumnjičenog iz Laktaša na okolnosti izvršenja krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti. Oštećeni je građanin iz Banjaluke – saopšteno je juče iz Policijske uprave Banjaluka.

U saopštenju se dalje navodi da je policija reagovala nakon prijave oštećenog da mu je nepoznata osoba na jednom medijskom portal uputila poruku prijetećeg i uznemirujućeg sadržaja.

Ova poruka je kod Dragičevića izazvala osjećaj subjektivne ugroženosti za život i tijelo.

O svim saznanjima upoznat je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji je naredio da se nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta u redovnoj proceduri dostavi izvještaj protiv Gajića za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

Motivi zbog kojih je tridesetvodogodišnjak iz Laktaša poslao poruku trebali bi biti utvrđeni tokom istrage.

Zbog statusa i komentara upućenih u posljednje vrijeme na društvenim mrežama u Republici Srpskoj, policija ima pune ruke posla.

Status na Facebooku napisan još u januaru 2014. godine nedavno je koštao mladića iz Bijeljine koji je prijavljen zbog teškog krivičnog djela povezanog sa terorizmom. Mladić je nakon saslušanja u policiji pušten da se brani sa slobode, a protiv njega će, kako su još ranije naveli iz policije, biti dostavljen izvještaj Republičkom javnom tužilaštvu.

Osumnjičenom prijeti i zatvorska kazna

Krivični zakonik RS je za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti predvidio maksimalno dvije godine zatvora ukoliko su prijetnje upućene “običnom” čovjeku. Ukoliko su oštećeni zaposleni u državnim institucijama, onda su kazne veće, odnosno maksimalno tri godine zatvora.

Srpskainfo

Komentarišite

Your email address will not be published.