Uspješno uklonjena avio-bomba teška 466 kilograma

September 27, 2015, 9:07 am

Gavranović je rekao da je prostor oko gradskog mosta deblokiran, te da građani koji su evakuisani mogu da se vrate svojim domovima.

On je istakao da je akcija uklanjanja avio-bombe iz Drugog svjetskog rata, teške 466 kilograma, provedena odgovorno i profesionalno.

Gavranović je napomenuo da na terenu tokom akcije nije bilo problema i da su imali potpunu saradnju građana.

On je zahvalio građanima, policiji, deminerskom timu, svim učesnicima u ovoj akciji, posebno medijima, koji su pomogli da građani budu adekvatno informisani.

Načelnik Centra javne bezbjednosti /CJB/ Banjaluka Boško Pandža rekao je da je u obezbjeđivanju prostora učestvovalo više od 350 pripadnika CJB, 40 pripadnika Civilne zaštite i 15 deminera.

Pomoćnik direktora Republičke uprave civilne zaštite Dragan Kos rekao je da je akcija, koja je počela u 9.00 časova, završena u 10.00 časova, i to prije nego što su očekivali.

Kos je posebno pohvalio deminere koji su nosili glavni teret akcije, te napomenuo da je ovo bila jedna od kompleksnijih akcija zbog gusto naseljene lokacije.

Bomba je transportovana na Manjaču, gdje će danas biti uništena.

U akciju uklanjanja bombe, engleske proizvodnje, bili su uključeni predstavnici grada, Republičke uprave Civilne zaštite, Ministarstva unutrašnjih poslova, Vatrogasna brigada, Dom zdravlja, Ronilački klub “Buk” i brojne druge institucije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *