TV K3

android aplikacija

instaliraj

„Ubice“ seksualnog nagona

Promenom loših navika u ishrani, može se poboljšati seksualni život. Sir, gazirana pića, veštački zaslađivači, mesne prerađevine, rafinisana ulja, kafa, bezbolno napadaju organizam i tiho pletu „metabolički milje” koji pogoduje nastanku bolesti, ali i opadanju libida.

„Ubice“ seksualnog nagona

Kada bi se iz ishrane izostavili, ili drastično smanjio unos šećera, gaziranih pića, veštačkih zaslađivača, mesnih prerađevina, čipseva, kafa, ulja, neuporedivo bi manje ljudi patilo od srčanih i malignih bolesti, kao i čestih infekcija, a znatno bi se popravila i seksualna funkcija, prenosi Kliks.ba.

Dok organizam normalno funkcioniše, obično se razmišlja o svemu osim o zdravlju, a kada se javi bolest traga se za „čarobnim“ lekom koji bi mogao odmah da izleči. Međutim, kada se bolest ispolji, ona je u organizmu već napravila štetu koju često ni najsavremenija terapija ne može da popravi.

Namirnice imaju veliki udeo u tome i neke koje na prvi pogled deluju bezazleno, ipak, mogu ozbiljno da naštete organizmu, posebno seksualnim funkcijama.

Britanski naučnici Univerziteta „Ekseter“ su izdvojili osam namirnica na koje treba ozbiljno obratiti pažnju.

Sir se našao na vrhu liste. Većina sireva je napravljena od kravljeg mleka, koje se tretira antibioticima i hormonima za rast.

Prevelika konzumacija mlečnih proizvoda povećava izloženost toksinima, što utiče na prirodno lučenje hormona, uključujući estrogen, pogesteron i testosteron.

Akumulacija ksenoestrogena, koji dolazi iz okoline i hrane, može dovesti do seksualne disfunkcije i čestih promena raspoloženja.

U istraživanju u kojem je učestvovalo više od 20.000 osoba objavljenom u The New England Journal od Medicine, zaključeno je da konzumiranje zaslađenih gaziranih pića može uticati na gene koji utiču na povećanje telesne mase, čime se povećava rizik od dijabetesa.

Karijes, dijabetes, gojaznost, dehidracija i gubitak koštane mase su posledica prekomerenog ispijanja „slatkog otrova“. Svi ovi zdravstveni problemi rezultuju i lošim libidom.

Ukoliko pokušavate da izgubite neki kilogram i jedete dijetalnu hranu koja sadrži veštačke zaslađivače, postoje velike šanse da unosite aspartam.

Ovaj sastojak može smanjiti nivo serotonina i uzrokovati glavobolje, depresiju, razdražljivost, napad anksioznosti i nesanicu.

Serotonin se smatra hormonom sreće i bez njega vaše raspoloženje i libido imaju tendenciju pada.

Dokazano je da aspartam može uticati na neurotransmiter dopamin, koji je potreban za normalno seksualno ponašanje. Zbog toga bi i trebalo da se držite malih količina prirodnih zaslađivača poput meda.

Prerađevine su pune natrijuma, nekvalitetnih jestivih delova i veštačkih aditiva.

Preterani unos natrijuma i mali unos kalijuma dovodi do povišenog krvnog pritiska, koji smanjuje dotok krvi do polnih organa.

U periodu uzbuđenosti, adekvatna cirkulacija je potrebna da polni organi normalno i efikasno funkcionišu tokom seksa.

Nisu samo trans-masne kiseline ono čega se morate pribojavati, nego su tu i ulja koja sadrže slobodne radikale. Ova kombinacija loših masti dovodi do oštećenja tkiva i ćelija, te ometa regulaciju polnih hormona.

Monosodium glutamat se koristi kao aditiv u „gotovoj“ hrani, kao i u restoranima, kako bi se istakao određeni ukus.

Iako doprinosi boljem ukusu, MSG ima i neželjene efekte. Medicinski eksperti kažu da MSG može da prouzrokuje depresiju, kognitivne i kardiovaskularne probleme. Loše stanje mozga i depresija dovode do pada libida.

Šolja jutarnje kafe poboljšava raspoloženje, ali oni koji redovno piju kafu su u opasnosti od ne tako sitnih oštećenja nadbubrežne žlezde, koja luči određene hormone stresa.

Vremenom, ukoliko ona ne funkcioniše normalno, to negativno utiče na polne hormone.

Nekvalitetna ulja su veoma štetna za parove koji žele dete. Ulja se u organizam unose u različitim formama, neka su korisna, a neka treba izbegavati. Nekvalitetna ulja poput uljane repice i drugih prerađenih biljnih ulja sklona su oksidaciji, zbog čega se stvaraju štetni slobodni radikali u organizmu.

Smanjenje oksidativnog stresa eliminišući ove masti je važno u zaštiti ženskog reproduktivnog sistema, a time se povećava i sposobnost začeća.

 

(klix.ba)

Komentarišite

Your email address will not be published.