TV K3

android aplikacija

instaliraj

U Prnjavoru organizovana centralna manifestacija Dana porodice (VIDEO)

U Prnjavoru organizovana centralna manifestacija Dana porodice (VIDEO)

Programom koji su pripremila djeca iz vrtića “Naša radost”, “Mikilend”, “Pčelica” i “Bambi” i učenici Muzičke škole “Konstantin Babić” iz Prnjavora, te dodjelom nagrada za najbolje crteže na temu “Moja porodica”, u prnjavorskom Centru za kulturu održana je republička manifestacija obilježavanja Međunarodnog dana porodice – 15. maja.

Šestogodišnja Viktorija Mikić iz Prnjavora osvojila je prvu nagradu na likovnom konkursu koji je pod nazivom “Moja porodica” organizovalo Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS u povodu Međunarodnog dana porodice.

U konkurenciji 600 pristiglih crteža iz vrtića širom Republike Srpske, drugu nagradu je osvojio Sergej Malović sa Sokoca, dok je crtež Lorene Stjepanović iz Doboja osvojio treću nagradu.

Pjesmom, igrom i recitacijom, prnjavorski mališani poručili su da je porodica mjesto gdje počinje život i gdje se ljubav nikad ne završava.

Izložbu je u Prnjavoru, na centralnom obilježavanju Dana porodice u Republici Srpskoj, otvorila ministar porodice, omladine i sporta RS Sonja Davidović, koja je istakla da je porodica najvažnija za društvo.

“Vlada Republike Srpske, odnosno Ministarstvo porodice, omladine i sporta kroz različite aktivnosti, ne samo kroz održavanje ovakvih manifestacija neprestano ukazuje na značaj porodice i porodičnih vrijednosti i nama negdje jeste u suštini cilj i borimo se da kroz te zajedničke aktivnosti stvaramo što povoljnije uslove za život svih porodica u RS”, istakla je Sonja Davidović – ministar porodice, omladine i sporta RS.

Otvaranju izložbe prisustvovao je i načelnik Prnjavora Darko Tomaš, koji je istakao  da je veoma srećan što se centralna manifestacija Dana porodice obilježava baš u Prnjavoru.

“Zahvalnost Ministarstvu porodice, omladine i sporta i za sve druge projekte, koje pomažu našoj lokalnoj zajednici i zaista nije bio nikada slučaj da smo se obratili, a da nismo imali podršku i pomoć. Ono što mi sami na lokalu činimo, sa ciljem prije svega promocije porodice i mladih ljudi jeste da opština obezbjeđuje jednokratnu pomoć za treće i svako sljedeće rođeno dijete, opština finansira i još jedan pokušaj vantjelesne oplodnje, nakon što se iscrpe mogućnosti kod Fonda zdravstvenog osiguranja, te isplaćuje stipendije mladim ljudima”, naveo jeDarko Tomaš – načelnik opštine Prnjavor.

Manifestaciju su nastupima uveličali i mališani prnjavorskih vrtića „Naša radost“, “Mikilend”, “Pčelica”, te “Bambi” kao i učenici Muzičke škole “Konstantin Babić” iz Prnjavora. Međunarodni dan porodice proglasile su Ujedinjene nacije 1993. godine, a u svijetu je prvi put obilježen 15. maja 1994. godine pod sloganom „Da dan porodice ne čine stvari nego srdačni odnosi roditelja i djece“, kao odraz značaja koji međunarodna zajednica pridaje porodici kao osnovnoj jedinici društva.

Izvor: TV K3 

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.