TV K3

android aplikacija

instaliraj

U funkciji šatorski karantin u Brodu

U funkciji šatorski karantin u Brodu

U Brodu je od večeras u Zmaj Jovinoj ulici u funkciji šatorski karantin u koji će policija sprovoditi sva lica koja ulaze u ovu opštinu na graničnom prelazu, nakon kontrole sanitarnog inspektora i uzimanja podataka, potvrdio je komandant opštinskog Štaba za vanredne situacije Ilija Jovičić.

Jovičić je na svom Fejsbuk profilu naveo da su danas do 16.00 časova u Brodu u kućnoj izolaciji 222 lica, te da je za 29 osoba istekao rok obavezne izolacije.

U vezi sa postupanjem sa licima u šatorskom karantinu, Jovičić je precizirao da ljekar uzima bris od svakog, kontroliše temperaturu i drugo, popunjava obrasce i elektronski upućuje na potrebne adrese.

– Lica iz Federacije BiH se pod pratnjom sprovode do granice sa FBiH i upućuju u matične opštine, prosljeđujući i podatke, i to svaki dan u 13.00 časova. Lica iz FBiH sa temperaturom i simptomima virusa odmah se upućuju u bolnicu u Doboj na dalje postupanje – naveo je Jovičić.

On je rekao da se lica iz Republike Srpske smještaju u šatore u centralnom karantinu u Brodu gdje čekaju nalaz brisa, odnosno rezultate testiranja.

– Po dobijenim nalazima, maksimalno 24 časa od ulaska u karantin, u zavisnosti od rezultata testa postupak je sljedeći: lica za koja je utvrđeno prisustvo virusa korona prevoze se Banjaluku u karantin, odnosno liječenje. Lica za koja je utvrđeno da nemaju novi virus upućuju se u opštinske karantine, svako u svoju opštinu – naveo je Jovičić.

Prema njegovim riječima, kao najpovoljnija lokacija za smještaj lica koja su iz Broda određena je Teniska dvorana u Domu sportova, poseban ulaz iz rukometnog igrališta.

– Brođani u karantinu ostaju 14 dana nakon čega će uz ljekarsko uvjerenje moći da ga napuste i idu kući ukoliko ljekarski nalaz bude negativan – pojašnjava Jovičić.

On je pozvao stanovnike Broda da ostanu kod kuće i da o mjerama koje se sprovode obavijeste prijatelje, rodbinu i poznanike koji planiraju dolazak preko graničnog prelaza u Brodu.

(Tekst i foto: Srna)

  http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.