U Derventi počinje Sajam privrede i turizma

August 23, 2017, 7:11 am

U Derventi danas počinje 12. Sajam privrede i turizma na kojem će učestvovati 130 izlagača, a otvoriće ga ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić.

Iz resornog ministarstva najavljeno je da će Đokić sajam otvoriti u 17.00 časova u sportskoj dvorani, a prisustvovaće i ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković.

Miroslav Simić, direktor Sportsko-kulturnog centra Derventa koji je organizator sajma, rekao je Srni da se sajam i ove godine održava na 3.200 metara kvadratnih zatvorenog i otvorenog sajamskog prostora, a u okviru tradicionalnog Derventskog vašara, koji se organizuje 166. put.

“Neki izlagači su sa nama od prve godine i postali su partneri sajma, a imamo i 30 odsto novih izlagača iz raznih oblasti”, kaže Simić.

Manifestacija se organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine i turizma, Privredne komore Republike Srpske i načelnika opštine Derventa Milorada Simića.

Priređen je i bogat kulturno-umjetnički program u kojem će nastupiti Srpsko kulturno-umjetničko društvo “Derventa”. Program će upotpuniti i skokovi padobranaca.

Sajam će biti zatvoren u petak, 25. avgusta, u 16.00 časova.

 

Izvor: Srna

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *