TV K3

android aplikacija

instaliraj

U Banjaluci prva laparoskopska operacija jetre

U Banjaluci prva laparoskopska operacija jetre
U Univerzitetskom kliničkom centru Srpske u Banjaluci danas će biti urađena prva laparoskopska operacija jetre, koja do sada nije rađena u Srpskoj i BiH.
 Pacijeticu (1962) koja ima karcinom jetre operišu prof. dr Bjorn Edvin sa našim doktorima na čelu sa dr Ozrenom Kordićem.
Laparoskopska operacija jetre (Foto: RTRS)

Laparoskopska operacija jetre (Foto: RTRS)

Predsjednik Upravnog odbora Udruženja hirurga Republike Srpske, Zoran Aleksić rekao je ranije da će operaciju uraditi profesori iz Kraljevske bolnice Oslo iz Norveške, a u okviru jubilarnog 20. stručnog sastanka Udruženja hirurga Republike Srpske koji je zakazan sutra, 13.aprila.

Aleksić je istakao da je Upravni odbor Udruženja hirurga donio odluku da umjesto dosadašnje prakse obrade bolesti ili stanja, ove godine na jubilarni 20. sastanak pozove predsjednike udruženja hirurga iz svih bivših jugoslovenskih republika, da održe stručna predavanja iz oblasti i o temi koju sami izaberu.

“To je prvi put na ovim prostorima da neko organizuje sastanak prvih hirurga Slovenije, Hrvatske, Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije, Makedonije i Crne Gore i zbog toga ovom događaju želimo da damo veliku važnost”, naglasio je Aleksić.

On je naveo da će generalni pokrovitelj sastanka biti predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji je, kako je ocijenio, prepoznao karakter, veličinu i značaj ovog sastanka.

RTRS

Komentarišite

Your email address will not be published.