Trijumf Portugalije na 62. „Evrosongu“

Pobednik 62. muzičkog takmičenja „Pesma Evrovizije“ je Salvador Sobral i organizacija najvećeg evropskog muzičkog takmičenja seli se u Portugaliju. Vicešampionsko mesto pripalo je Bugarskoj, bronzana pozicija za Moldaviju.

Trijumf Portugalije na 62. „Evrosongu“

Pobjednik 62. takmičenja za najbolju pjesmu Evrope je Salvador Sobral iz Portugala sa pjesmom “Amar Pelos Dois”. Dvadesetsedmogodišnji pobjednik ukupno je prikupio 758 bodova.

Mimo predviđanja evropskih kladionica da je Italija glavni favorit na ovogodišnjem tamkičenju za Pjesmu Evrovizije, iz Kijeva kao pobjednik izlazi Portugal i sjajni pjevač Salvador Sobral. Njegova interpertacija balade očarala je Evropu. Glasovima žirija televizijskih centara i publike širom kontinenta simpatični 27-godišni Portugalac odnio je pobjedu u glavnom gradu Ukrajine.

Sobral je obolio od srca i čeka transplantaciju. Na drugom mjestu sinoćnjeg takmičenja za Pjesmu Evrovizije našla se Bugarska, a treća je bila Moldavija. Takmičenje je obilježio i neplarani izlazak mladića sa australijskom zastavom na scenu, koji je skinuo pantalone i pokazao zadnjicu publici. Hrvatski predstavnik Žak Houdek zauzeo je 13. poziciju.

Nezavisne novine

Komentarišite

Your email address will not be published.