TV K3

android aplikacija

instaliraj

Teslić: Rijeka Velika Usora zagađena hemikalijama nepoznatog porijekla (VIDEO)

Teslić: Rijeka Velika Usora zagađena hemikalijama nepoznatog porijekla (VIDEO)

Rijeka Velika Usora zagađena je hemikalijama nepoznatog porijekla. U večernjim časovima 2. jula stanovnici opštine Teslić su zabilježili ogromnu pojavu pjene nepoznatog porijekla uz širenje neugodnog mirisa, te obavijestili nadležne organe. Nadležne opštinske službe su preduzele sve mjere, a iz teslićkog vodovoda upozoravaju stanovnike ove opštine da ne konzumiraju vodu za piće dok ne stignu biohemijske analize uzoraka koji su poslani u Regionalni zavod za zaštitu zdravlja Doboj.

U večernjim satima 2. jula 2020. godine stanovnici opštine Teslić primijetili su veliku količinu pjene nepoznatog porijekla u rijeci Velika Usora, na lokalitetu gradske plaže, te o istom obavijestili nadležne organe. Nadležni organi ističu da je došlo do zagađenja rijeke nepoznatim hemijskim jedinjenjima, te da su uzorke poslali na biohemijsku analizu.

Pjena nepoznatog porijekla je došla vodotokom rijeke Usore iznad vodozahvata, navodi direktor teslićkog vodovoda.

Načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove sa komunalnom policijom navodi da slijedi inspekcijski nadzor na više lokaliteta u gornjem dijelu vodotoka rijeke Velike Usore, te da će se o samom zagađenju, kao i o uzroku zagađenja, znati više nakon biohemijskih analiza Regionalnog zavoda za zaštitu zdravlja Doboj.

Izvor: TV K3

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.