Teslić: Obilježen Dan boraca (VIDEO)

February 14, 2020, 8:03 pm

Služnjem parastosa i polaganjem vijenaca, a poslije toga upriličenom akademijom danas je u Tesliću obilježen Dan Boračke organizacije RS.

Obilježavanje Dana Boračke organizacije u Tesliću počelo je svetom liturgijom u Hramu ”Presvete Trojice” poslije čega je služen molitveni pomen za 550 srpskih boraca koji su dali svoje živote stvaranje i očuvanje Republike Srpske. Potom je uslijedila akademija koja je imala za cilj da ukaže na ulogu i značaj boračke populacije.

Iz opštinske Boračke organizacije su podsjetili na događaje iz devetestih godina prošlog vijeka i ljude koji su prepoznali potrebu za organizovanjem srpskog naroda u odbrani svoje teritorije i identiteta. Ukazano je na veliku cijenu koju su srpski borci platili tokom tog odbrambeno-otadžbinskog rata, ali je stigla i podrška predsjedniku BORS-a Milomiru Savčiću u odbrani pred Sudom BiH.

Zamjenik načelnika teslićke opštine Milovan Stanković rekao je da opštinska uprava podržava sve aktivnosti Boračke organizacije na obilježavanju značajnijih datuma naglašavajući da bi u tom smislu svi organi vlasti u RS trebali pružiti maksimalnu podršku. On ističe da ne prestaje pritisak na RS i srpski nacionalni korupus.

U sklopu obilježavanja Dana Boračke organizacije  položeni su vijenci na spomen ploče poginulih boraca. Vijence su položili predstavnici opštinske Boračke organizacije i drugih organizacija proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata, te predstavnici opštinske uprave i političkih partija.

(TV K3) http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *