Sutra doček učenika sa Kosova i Metohije u Bijeljini

June 24, 2022, 7:54 am

Pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno vaspitanje i obrazovanje Nataša Cvijanović prisustvovaće svečanom dočeku djece sa Kosova i Metohije u subotu (25. 6. 2019. godine) u  periodu od 12.00 do 13.00 časova u Etno selu Stanišići u Bijeljini.

Projekat “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske“ realizuje se ove godine deseti put, a u Republiku Srpsku doputovaće 461 učenik uzrasta od  10 do 15 godina, u pratnji 45 prosvjetnih radnika. Takođe, dolazi i 25 djece i mladih sa poteškoćama u razvoju u pratnji roditelja iz Udruženja roditelja „Podrži me“ Kosovska Mitrovica, za koje je izgrađen Dnevni centar „Podrži me – 9. januar“ u Kosovskoj Mitrovici.

Njihovi domaćini prilikom ovogodišnje posjete Republici Srpskoj biće porodica učenika osnovnih škola iz  13 gradova i opština.

Do sada je kroz ovaj projekat u Republici Srpskoj boravilo preko 5 000 srpskih učenika u pratnji oko 500 prosvjetnih radnika sa Kosova i Metohije.

Učenici sa Kosova i Metohije boraviće u Republici Srpskoj od 25. juna do 2. jula ove godine u okviru programa „Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske“koji provodi

Odbor za pomoć Srbima Kosova i Metohije u saradnji sa brojnim opštinama i osnovnim školama u Republici Srpskoj, a uz podršku Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Prijem u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske organizuje Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske u saradnji sa Odborom, a pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske i predsjednika Vlade Republike Srpske.

TV K3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.