TV K3

android aplikacija

instaliraj

Suncem okupana koža i na jesen: Provjereni savjeti da što duže sačuvate bronzani ten

Suncem okupana koža i na jesen: Provjereni savjeti da što duže sačuvate bronzani ten

S teškom mukom ste stekli preplanuli ten, pržili ste se i “čvarili” na suncu do iznemoglosti, ali nažalost, ubrzo po povratku s odmora vaša koža je počela da blijedi…

Postoji nekoliko jednostavnih ali provjerenih načina da produžite vijek vašem savršenom bronzanom tijelu !

Kreme nikad dosta

Čak i kada vam se čini da se caklite od masnoće, istina je da nikad ne možete pretjerati s mlijekom za telo. Posle višednevnog isušivanja na suncu, vašu kožu je potrebno dobro “podmazati”. Birajte hidratantna mlijeka jer ona sadrže visok procenat vode koja je potrebna vašoj koži da se nahrani.

Voda, voda, i ponovo voda

Pijte dosta vode jer ona održava svježinu kože, a samim tim spriječiće njeno isušivanje nakon sunčanja. Suva koža se peruta, ali ako unosite dovljno vode u organizam na neko vreme ćete sprečiti neprivlačno skidanje oštećenog epiderma.

Hladni tuševi

Tuširanje vrelom vodom ukloniće masnoće s vašeg tijela, što će je dodatno isušiti i samim tim dovesti do perutanja. Perutanje je najveći neprijatelj preplanulom tenu. Umesto vrele ili prilično tople, trudite se da temperatura vode prilikom tuširanja bude što hladnija, kako bi je vaša žedna koža što bolje upila.

Tapkanje, nikako brisanje peškirom

Ukoliko već niste pre sunčanja uradili detaljan piling kože, nemojte to raditi ni nakon što ste se dobro osunčali. Umjesto da se snažno i žustro brišete nakon tuširanja, pametnije je da višak vode jednostavno utapkate. Idealno bi bilo da pustite kožu da se sama prirodno osuši, ali ako niste u mogućnosti, nježno pokupite višak vode s tijela.

Srpski telegraf

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.