Stevandić: U svim izbornim jedinicama očekujemo bar po jedan mandat(VIDEO)

September 30, 2022, 12:40 pm

 Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić izjavio je večeras u Bijeljini da je ova stranka na pragu osvajanja dva mandata u banjalučkoj izbornoj jedinici i Birču, dok u svim drugim izbornim jedinicama očekuju po jedan mandat.

Stevandić je uoči tribine rekao novinarima da je kampanju obilježio pokušaj diskreditacije Milana Novitovića, direktora Civilne zaštite Republike Srpske, nazivajući to udarom na institucije Srpske, ali i pokušajem uticaja na izborni rezultat.

“Ako ste pokušali da nam slomite nogu, samo ste nam dali krila”, poručio je Stevandić onima koji su, kako je ocijenio, pokušali da na ovaj način oslabe rejting stranke.

Novitović, koji je nosilac liste Ujedinjene Srpske za Parlamentarnu skupštinu iz Izborne jedinice dva, je u obraćanju na skupu rekao da nisu uspjeli da ga slome, uz poruku da Uspješna Srpska pobjeđuje.

“Iz Bijeljine, iz Semberije, iz Republike Srpske najbolji će doći u Sarajevo da brane i čuvaju Srpsku i vidjeće u Sarajevu šta znači srpsko jedinstvo”, rekao je Novitović.

Nosilac liste Ujedinjene Srpske za Narodnu skupštinu Srpske iz Izborne jedinice šest Milan Trninić rekao je na završnoj tribini da je odziv građana na stranačke skupove najbolji znak, da je Ujedinjena Srpska na pravom putu i istakao da njihova kampanja ne traje mjesec dana nego dvije godine i plod je dobre saradnje sa dobrim ljudima i sa “majkom Srbijom”.

On je rekao da u Izbornoj jedinici šest očekuju osvajanje jednog sigurnog mandata.

Na završnoj tribini, koja je održana u Centru za kulturu u Bijeljini, predstavljeni su kandidati za poslanike u Narodnoj skupštini iz Izborne jedinice šest i za Parlamentarnu skupštinu BiH iz Izborne jedinice dva, a na nastupio je i svjetski virtuoz na harmonici Dušan Sekulić sa bendom.

SRNA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.