TV K3

android aplikacija

instaliraj

Stanari: Predstava “Noć bogova” oduševila građane (VIDEO)

Stanari: Predstava “Noć bogova” oduševila građane (VIDEO)

Predstava “Noć bogova” najizvođenijeg hrvatskog pozorišnog pisca Mire Gavrana, u kojoj igraju Dejan Lutkić, Vojin Ćetković i Nebojša Ilić, premijerno je sinoć izvedena u Centru za kulturu u Stanarima.

Radnja komada „Noć bogova“ dešava se jedne večeri na desetogodišnjicu prijateljstva kada se, kralj Luj XIV, dvorska luda i pisac Molijer zajedno opijaju evocirajući uspomene na prohujala vremena. Kralj otkriva da zna da postoji farsa o njemu, u kojoj ga ismijavaju, te ih natjera da glume samo za njega.

“Prvi put smo u Stanarima. Upoznati smo sa situacijom da su Stanari najmlađa opština u RS. Želimo na svoj način da doprinesemo razvoju kulture”, rekao je Vojin Ćetković.

“Iskreno se nadam da je publika uživala, kao što smo mi uživali igrajući ovu predstavu. Zaista su sjajni utisci.” kaže Dejan Lutkić.

“Nadam se da će postojati neki kontinuitet dolazaka ovdje, te da će da se stvori navika da publika zna da jednom mjesečno ili kako već bude moglo da će biti neki ovakav događaj”, dodao je Nebojša Ilić.

Činjenica da je interesovanje daleko prevazilazilo mogućnost sale Centra za kulturu je znak da Stanari zaista imaju pozorišnu publiku, istakao je Goran Jerinić, poslanik u NS RS.

Predstavi je prisustovao i načelnik susjedne opštine, Darko Tomaš.

Glumački trio kaže da ih je ovaj komad spojio, te da su osjetili uzbuđenje, prvo dramom, a kasnije potrebu kao umjetnici da probaju da prenesu to uzbuđenje publici. I, uspjeli su… sudeći po dugotrajnom aplauzu i ovacijama publike, koja je ispratila premijerno izvođenje predstave.

Izvor: TV K3 

 

 

Komentarišite

Your email address will not be published.