Stanari: Humanista iz Njemačke donirao udžbenike osnovcima (FOTO/VIDEO)

September 23, 2022, 12:47 pm

Stanarskim osnovcima koji pohađaju OŠ „Desanka Maksimović“, а čiji su roditelji nezaposleni, udžbenike je ove godine donirao humanitarac iz Njemačke Miroslav Kojadinović.

Kojadinović je donirao 5000 KM za kupovinu udžbenika, a opština Stanari dodatnih 4000 KM  kako bi svim osnovcima iz ove škole udžbenici bili obezbijeđeni.

“Djeca su za mene jedan stub koji treba da čuva našu državu, jedan stub koji treba da se njeguje. Djeca su jedan od najvažnijih faktora našeg društva, i trebamo da investiramo u taj sektor”, izjavio je Kojadinović.

Prvi čovjek opštine Stanari Radojica Ćelić  ističe da se Kojadinović, sa opštinom Stanari upoznao tokom proteklih Dana dijaspore, i ponudio pomoć onim kategorijama kojima je to bilo najpotrebnije.

Iz rukovodstva stanarske Osnovne škole „Desanka Maksimović“ izjavili su da su udžbenici obezbijeđeni za 70 osnovaca, kao i da ova vrsta pomoći itekako znači nezaposlenim roditeljima.

Humanista iz Njemačke Miroslav Kojadinović prethodno je pomagao porodicama širom Srpske, a najavio je i novu pomoć za Stanare. Kao zahvalnost za dosadašnju donaciju, rukovodstvo opštine Stanari na svečanoj sjednici donijelo je odluku da se Kojadinoviću uruči zahvalnica, koja mu je danas dodijeljena.

TVK3

 

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *