TV K3

android aplikacija

instaliraj

Srpkinje u četvrtfinalu Evropskog prvenstva

Srpkinje u četvrtfinalu Evropskog prvenstva

Košarkašice Srbije, obezbjedile su nastup u četvrtfinalu Eurobasketa, pošto su pobjedile Belgiju sa 70:66. Sada nastupa tri slobodna dana, a u četvrtfinalu u četvrtak selekcija Srbije igra sa pobjednikom baraž meča između Letonije i Švedske, koji je na programu u utorak..

Prava drama viđena je u posljednjem minutu na 64:64. Milićeva daje bacanje za 65:64, ali Belgijanke uzvraćaju i vode 66:65. U sljedećem napadu Sonja Petrović igra jedan na jedan i pormašuje na 30 sekundi pre kraja. Belgijanke su imale napad. Promašile su i dale nama priliku da povedemo.

Faulirana je Ana Dabović na 11 sekundi pre kraja.

Ana pogađa oba slobodna bacanja za 67:66, a zatim Nevena Jovanović krade loptu na izvođenju i kreće u napad. Držali smo loptu, a onda je faulirana Sonja Petrović na 1,8 sekundi pre kraja. Ona promašuje dva bacanja, a Belgijanke kreću na sve ili ništa, ali Jelena Bruks je ukrala loptu i dala trojku sa pola terena za tačku na I.

Inače, utakmica je bila dosta zanimljiva, a Belgijanke su sve vreme kontrolisale meč i vodile od četiri do 10 poena razlike 36:26. Međutim, u trećoj četvrtini srpkinje su se prenule i krenule u ofanzivu.

Uspjele su da prepolove razliku 48:42 i onda u četvrtom periodu krenule na sve ili ništa. Tada se i probudila Sonja Petrović koja je vezala 10 poena i uspjel da donese preokret 57:56 za Srbiju u 36. minutu.

Od tada do kraja igrao se egal koš za koš, a srpkinje su imale više koncentracije u finišu, ali i sreće.

Najefikasnija u srpskom timu Jelena Bruks sa 16 poena, Ana Dabović i Sonja Petrović ubacile su po 13, Nevena Jovanović 11 poena.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.