TV K3

android aplikacija

instaliraj

Srbi na ulicama zbog Ramine izjave

Više stotina Srba okupilo se danas u blizini glavnog mosta na rijeci Ibar u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici u znak protesta zbog provokativnog obraćanja premijera Albanije Edija Rame tokom posjete Beogradu.

Srbi na ulicama zbog Ramine izjave

Nakon toga oni u su krenuli automobilima u protestnu vožnju, noseći zastave Srbije.

Među okupljenim građanima su predstavnici lokalne samouprave i narodni poslanik u Skupštini Srbije iz Kosovske Mirovice Krstimir Pantić.

I u Gračanici je najavljeno protestno okupljanje koje će, kako su Srni rekli predstavnici opštine Gračanica, značiti i podršku premijeru Srbije Aleksandru Vučiću koji je rekao da je Kosovo i Metohija dio Srbije i da će tako i ostati.

Tokom prošle noći na prilazima svim opštinama na Kosovu i Metohiji u kojima Srbi čine većinu osvanuli su bilbordi na kojima je iskazana dobrodošlica Vučiću koji bi trebalo da posjeti Kosovo u decembru.

Albanski premijer Edi Rama prekršio je danas protokol posjete Beogradu, pominjući Kosovo i zloupotrijebio povjerenje domaćina, premijera Srbije Aleksandra Vučića, koji je uzvratio da nikome neće dozvoliti da ponižava Srbiju.

Rama je u obraćanju medijima rekao da je “stvar Kosova gotova i da je ono nezavisno”, što je Vučić je prokomentarisao da ne zna kakve veze ima albanski premijer sa Kosovom, koje je sastavni dio Srbije, i da neće dozvoliti da iko ponižava Srbiju u Beogradu.

 

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.