TV K3

android aplikacija

instaliraj

Spremite se za vožnju u zimskim uslovima: Besplatno prekontrolišite gume, kočnice, amortizere i opremu

Spremite se za vožnju u zimskim uslovima: Besplatno prekontrolišite gume, kočnice, amortizere i opremu

Auto-moto savez RS danas kreće u preventivnu kampanju besplatne kontrole tehničke ispravnosti vozila na području 33 opštine u Srpskoj, u susret zimskoj sezoni vožnje.

Kampanja pod nazivom “Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima 2019” kreće u 9 časova u krugu AMD “Krajina” u Banjaluci, a trajaće do 29. novembra.

– Vozači će na pokretnom tehničkom pregledu, koji će prva tri dana kampanje biti stacioniran u krugu AMD “Krajina” u banjalučkom naselju Lazarevo, moći besplatno da prekontrolišu dubinu gazećeg sloja pneumatika, kočioni i upravljački sistem, kvalitet rashladne i kočione tečnosti u vozilu, svjetlosno-signalne uređaje, amortizere, auto-gas instalacije i neophodnu opremu koja mora da se nalazi u vozilu – objašnjavaju iz Auto-moto saveza RS.

Nakon tri dana u Banjaluci, punkt će biti prebačen u AMD “Drinić” u Driniću i dalje će svaki dan biti u drugoj opštini, a akcija se završava 29. novembra tehničkim kontrolama u Gacku i Nevesinju.

Detaljan raspored punktova u toku akcije može se naći na veb stranici AMS RS.

Cilj je da se poveća stepen ukupne bezbjednosti u saobraćaju i smanji broj saobraćajnih nezgoda koje nastaju zbog nepravilne pripreme vozila za zimske uslove vožnje i načina vožnje u zimskim uslovima.

Tokom narednih mjesec dana, vozačima će biti podijeljeno i 5.000 brošura u kojima je objašnjen način vožnje u zimskim uslovima i priprema vozila za zimske uslove vožnje, koji su zajednički izradili AMS RS, Ministarstvo saobraćaja i veza RS i Ministarstvo unutrašnjih poslova RS.

Radnici “Optima grupe” će vozačima u toku aktivnosti dijeliti grebalice za skidanje leda sa staklenih površina, servisne knjižice za vlasnike kontrolisanih vozila i zimsku tečnost za pranje vjetrobranskog stakla.

Kampanju podržava i Ministarstvo saobraćaja i veza RS, Ministarstvo unutrašnjih poslova RS, te Agencija za bezbjednost saobraćaja RS.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.