TV K3

android aplikacija

instaliraj

Šokantan obrt u slučaju smrti Lane Bijedić – Patolog tvrdi da se ubila

Šokantan obrt u slučaju smrti Lane Bijedić – Patolog tvrdi da se ubila

Tužilaštvo i vrh policije MUP ZHŽ su, već sredinom novembra 2019. godine, od strane renomiranog svjetskog forenzičnog patologa Džona Klarka bili argumentovano upoznati da se u slučaju smrti Lane Bijedić radi o padu s velike visine u vodu, ali su uprkos tome nastavili su da istražuju ubistvo.

Klark je predložio da napravi nalaz i brani ga pred sudom, novinarima ili pred bilo kojim timom patologa na svjetskom nivou.

Na sastanku, koji je protekle nedjelje održan u prostorijama MUP ZHŽ, pale su teške optužbe na relaciji predstavnika Centra za forenzička vještačenja i tužilaca koji su vodili istragu.

Vještakinja za biološke tragove Centra za forenzička vještačenja pri FUP Elma Karahasanović je na sastanku temeljno obrazložila sve okolnosti oko dobre volje renomiranog patologa, odnosno da je u novembru 2019. godine, u vezi sa slučajem Lane Bijedić, pozvala postupajućeg tužioca Josipa Aničića u Sarajevo kako bi ga upoznala sa Klarkom.

Karahasanovićeva je posebno istakla da je, nakon pregleda nalaza obdukcije, stepena i vrste povreda na tijelu Lane Bijedić, patolog Klark nedvosmisleno utvrdio da se radi o padu s velike visine u vodu, te je čak ponudio tužilaštvu da besplatno napravi nalaz i mišljenje.Iako su već mjesec dana nakon pronalaska beživotnog tijela Lane Bijedić, komesar Galić i tužilac Aničić imali ove informacije, oni su beskompromisno, iz samo njima znanih razloga odbacili teoriju svjetskog stručnjaka iz područja forenzične patologije i istragu nastavili da vode kao ubistvo.

Vještakinje Karahasanović upitala je tužitelje Čuljka i Aničića zašto nisu prihvatili Klarkovu sugestiju i tijelo Lane Bijedić zadržali kako bi se omogućio pristup eventualnim potrebnim uzorcima.

Ali obojica su ćutali.

(ATV)

http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.